*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hospitalerne lider under krav om øget effektivitet

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge.

Folketinget er nødt til at fjerne kravet til vores hospitaler om en årlig stigning i produktiviteten på 2 pct.

Kravet har gennem en lang årrække ført til, at hospitalerne i dag behandler langt flere patienter end tidligere. Det er godt, men udviklingen kan ikke fortsætte – vores personale kan simpelt hen ikke holde til fortsat at løbe stærkere år for år. Ligesom vi heller ikke kan bede patienterne blive raske 2 pct. hurtigere eller føde 2 pct. hurtigere.

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge, og en fjernelse af effektivitetskravet vil utvivlsomt give en tiltrængt forbedring af arbejdsmiljøet.

Desuden er det slet ikke sikkert, at flere behandlinger er lig med højere kvalitet. Når hospitalerne afregnes efter antal operationer, behandlinger eller ambulatoriebesøg, skaber det et incitament for at gennemføre unødige behandlinger.

For eksempel betyder kravet, at patienter indkaldes flere forskellige dage til en række undersøgelser frem for at samle det hele på én dag. Det samme gælder genindlæggelser, som også tæller med i en øget aktivitet.

Så set ud fra patientens bedste har jeg temmelig svært ved at få øje på de gode argumenter for at bevare produktivitetskravet.

Regionerne har foreslået en ny model, hvor det handler om at indrette hospitalernes arbejde, så det giver størst mulig værdi for hver enkelt patient.

En model, hvor der afregnes efter den kvalitet, der skabes for patienterne, og hvor der ikke blindt belønnes for antallet af behandlinger.

Derfor ønsker regionerne ved de kommende økonomiforhandlinger at indgå en aftale om at afskaffe det årlige effektivitetskrav til hospitalerne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her