*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hospitalerne lider under krav om øget effektivitet

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge.

Folketinget er nødt til at fjerne kravet til vores hospitaler om en årlig stigning i produktiviteten på 2 pct.

Kravet har gennem en lang årrække ført til, at hospitalerne i dag behandler langt flere patienter end tidligere. Det er godt, men udviklingen kan ikke fortsætte – vores personale kan simpelt hen ikke holde til fortsat at løbe stærkere år for år. Ligesom vi heller ikke kan bede patienterne blive raske 2 pct. hurtigere eller føde 2 pct. hurtigere.

Det presser personalet helt urimeligt, at de skal levere stadig flere behandlinger for de samme penge, og en fjernelse af effektivitetskravet vil utvivlsomt give en tiltrængt forbedring af arbejdsmiljøet.

Desuden er det slet ikke sikkert, at flere behandlinger er lig med højere kvalitet. Når hospitalerne afregnes efter antal operationer, behandlinger eller ambulatoriebesøg, skaber det et incitament for at gennemføre unødige behandlinger.

For eksempel betyder kravet, at patienter indkaldes flere forskellige dage til en række undersøgelser frem for at samle det hele på én dag. Det samme gælder genindlæggelser, som også tæller med i en øget aktivitet.

Så set ud fra patientens bedste har jeg temmelig svært ved at få øje på de gode argumenter for at bevare produktivitetskravet.

Regionerne har foreslået en ny model, hvor det handler om at indrette hospitalernes arbejde, så det giver størst mulig værdi for hver enkelt patient.

En model, hvor der afregnes efter den kvalitet, der skabes for patienterne, og hvor der ikke blindt belønnes for antallet af behandlinger.

Derfor ønsker regionerne ved de kommende økonomiforhandlinger at indgå en aftale om at afskaffe det årlige effektivitetskrav til hospitalerne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her