*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Retten til at bære tørklæde er en dansk kerneværdi

Islam er den næststørste religion i verden – vi er nødt til at omfavne den.

Tegning: Thorgerd

Man møder og hører i dag, at mange danskere føler, at danskheden, Danmark og danskerne er truede. Truslen består primært, ifølge disse danskere, af muslimer. Man kan snakke om en fejlet integration, om for mange indvandrere og efterkommere på kontanthjælp og om den økonomiske byrde, det er for vores samfund at hjælpe dem, som har brug for det. Men kan man virkelig snakke om, at de danske værdier er truede? Kom nu ind i kampen, Danmark.

Findes der noget mere dansk end vores grundlov? I denne beskriver paragraf 67, hvorledes vi i Danmark har religionsfrihed. Det er en del af vores alles sindelag, at vi er frie til at tro, iklæde os og sige, hvad vi har lyst til – men muslimske kvinder bør ikke bære tørklæder, hvis de vil være en del af vores samfund?

Lad os nu komme i gang, lad os skabe håb for den fremtidige integration og sameksistens. Er vi ikke blevet klogere? Er den danske kerneværdi, frihed, ikke det eneste, som er truet?

»Det er kvindeundertrykkende,« vil de mere velovervejede argumentere – men så længe kvinden ikke tvinges til at bære tørklædet, er det jo blot, fordi kvinder med tørklæde er af en anden opfattelse af verden, end ”danskere” er. Det er forkert at være så snæversynet at tro, at vi har fundet den levemåde, man kan sætte to streger under.

Bare bryster

Forestil dig, kære danske kvinde, at der i det land, som du flygtede til, var kvinder, som ikke brugte bluser. Mænd og kvinder rendte rundt med bar overkrop, ligesindede, klædt ligeværdigt på trods af forskellig fysik – ville du gøre det samme? Vise dine bryster til hele verden, hvis det var det, som skulle til for ikke at være udelukket fra samfundet? Ville du assimilere, vise brysterne blot for at ”blive en del af samfundet”? Eller ville du mon foretrække, at befolkningen i det land, du er flygtet til, viste forståelse over for din kultur, således at I kunne sameksistere til trods for forskelligheder?

Forestil dig, kære danske mand, at din kæreste rendte rundt og viste sine bryster til alle – mon ikke du ville foretrække, at hun tog en bluse på, selvom majoriteten ikke gjorde det?

DF har netop præsenteret et lovforslag, som, hvis man skærer ind til benet, vil gøre det forbudt for alle offentligt ansatte (muslimske kvinder) at bære tørklæde. Hvis det ikke er undertrykkende, så ved jeg ikke, hvad er. Var det ikke meningen, at vi skulle være et frit land, som favner enhver?

Lad os nu komme i gang, lad os skabe håb for den fremtidige integration og sameksistens. Er vi ikke blevet klogere?

Vi skal favne islam

Er den danske kerneværdi, frihed, ikke det eneste, som er truet? Hvis du er en ægte nationalist, så værn dog om denne værdi. Når du ser en kvinde med tørklæde, så tænk, at hun ikke truer de danske værdier, men at hun omfavner dem ved at gøre brug af vort lands friheder. Vil du ikke hellere værne om den danske frihed end om frikadellespisning, eller hvad det nu er, man mener er truet? Ikke alle er som dig.

Islam er den næststørste religion i verden – vi er nødt til at omfavne den. Landegrænser udviskes, og vi må indse, at der findes andre kulturer end vores egen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her