*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Samvittigheden i sagen om Center for Byens Anvendelse

Jeg kunne ønske mig, at de medarbejdere, der kunne bidrage til yderlige oplysninger, ville stå frem; det gælder også medarbejdere i magistraten for Teknik og Miljø. Som en tidligere medarbejder i natur og vejservice, Jesper Haahr Mortensen, udtaler: Enten vidste Claus Pedersens chefer, hvad der foregik, ellers har de snorksovet i timen.

Her er vi måske inde ved kernen af problemet: Ansatte i magistraten ligger måske inde med en viden, som de heller ikke tør udtale sig om. Derfor er det også vigtigt, at vi får undersøgt, hvad der er foregået i magistraten.

Fortielser

Har direktøren for magistraten og andre ledende medarbejdere fortiet en viden, de har haft over en længere periode?

Har forskellige rådmænd været orienteret med en viden, som ikke er kommet frem i udvalget for teknik og miljø, fordi man har betragtet det som en bagatel?

Man har måske op til flere gange nævnt det over for Claus Pedersen. Hvem ved?

Og det er selvfølgelig det, vi skal have undersøgt, for der er ingen tvivl om, at alt ikke er kommet frem i den rapport, der er udarbejdet af revisionsfirmaet Ernst & Young. Men det er jo klart, hvis man ikke har fået til opgave at undersøge magistratens ledende medarbejdere, herunder også direktøren for Teknik og Miljø, diverse rådmænd og borgmesterens afdeling.

Ubesvarede spørgsmål

Så vi står tilbage med en del ubesvarede spørgsmål.

Hvem har bestilt undersøgelsen, og hvad skulle undersøges?

Det var måske en undersøgelse værd at få at vide, hvad Ernst & Young har fået til opgave for at prøve at løse en umulig opgave, hvis ikke alle instanser måtte blive undersøgt.

Har man ren samvittighed, skulle det vel ikke være et problem, eller er det, og for hvem?

Nu er der gået endnu mere spekulation i sagen, så vi bliver nødt til som politikere at forlange, at sagen bliver undersøgt til bunds på allerhøjeste niveau. Ellers får vi en sag, der ikke vil dø, og vi får en masse utrygge medarbejdere, og det kan ingen være tjent med.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her