*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Beder-Bering-vejen på vej

Generelt om ”eksperter” kan man sige, at det er svært at finde to, der er enige.

Al den tunge trafik, som kommer fra E45, skal uden om tætbebyggede områder. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Med stor undren kan man læse i denne avis om en mand, der mener, at nu må et specielt parti da komme til den erkendelse, at eksperterne er klogere end en byrådspolitiker. Efter at have studeret alt det, der har været fremme om sagen de seneste mere end 30 år, må jeg sige, at det omvendte nok mere er tilfældet.

Generelt om ”eksperter” kan man sige, at det er svært at finde to, der er enige. Man har ligefrem fornemmelse af, at findes der to eller flere enige, står vi over for en sammensværgelse.

Ser vi konkret på det gamle projekt, der er opstået i en nok velmenende mands hoved i Amtsvejvæsenet for knap 50 år siden. Den samme velmenende mand var måske også ansvarlig for anlægget af Danmarks mest usikre vejstykke fra Løgten til Tirstrup. Et af de vejstykker i Danmark, der har krævet flest dødsulykker – og efter min mening er skyld i, at Tirstrup-lufthavnen går nedenom og hjem.

Hvorfor skal vejen linkes til Odder-omfartsvejen og landevejen mellem Malling og Beder – og således føres midt igennem den nye by ved Malling – og ikke til den nye store rundkørsel syd for Malling?

Tracéet har eksperterne i Teknik og Miljø stort set kørt videre med ”Det giver nok mindst ballade” – selvom byerne langs vokser og vokser. VVM-undersøgelsen fokuserer også på den oprindelige nordlige løsning uden at behandle de to ”sydlige” ordentligt.

Den nordlige kommer tæt på to byer og vil genere rigtig mange borgere i forhold til mere sydlige løsninger. Men, siger rådmanden Kristian Würtz, alle løsninger generer nogen.

At byrådet i 2014 vedtog en udtalelse vedr. udbygningen af Rute 26 (motorvejen til Viborg) syd for Sabroe og Mundelstrup, der nøjagtigt svarer til ovenstående – men det er altså henvendt til Vejdirektoratet (staten) og i den anden ende af kommunen. Byrådet føler sig altså hævet over eksperterne i staten – berettiget i dette tilfælde, så absolut.

Hvis byrådet nu tager konsekvensen af dette dets egne udtalelser, kan det med rette igen stille et par spørgsmål, som endnu ikke er besvaret af eksperterne. Og husk, at ingen fornuftige mennesker tror på, at B-B-vejen ikke ender som en firesporet vej!

Hvad er forskellen

Angående de skitserede linjeføringer: Hvad er forskellen i antal generede borgere ved de tre linjeføringer – hver for sig opgjort i henseende til luftforurening, støj og grundvandsrisici (husk, at den fremherskende vind er vestlig)?

Og med hensyn til den overordnede linjeføring – interkommunalt: Hvorfor skal vejen linkes til Odder-omfartsvejen og landevejen mellem Malling og Beder – og således føres midt igennem den nye by ved Malling – og ikke til den nye store rundkørsel syd for Malling?

Det sidste spørgsmål er nok det springende punkt. Al den tunge trafik, som kommer fra Odder-området og nok også Horsens pga. tilstandene på E45, vil blive tungtvejende på den nye vej, som evt. kommer. Den trafik skal så vidt muligt uden om tætbebyggede områder – og lad det blive snart.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?
Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kære Aarhus – bandekonflikten er kun lige begyndt

Ali Aminali, byrådskandidat for De Konservative, Aarhus
Rådmand Thomas Medom burde tage ansvar og erkende bandeproblemet. F.eks. ved at melde ud, at han vil følge udviklingen tættere og aktivt deltage i processen fremadrettet.

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her