*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

To afgørende fejl ved Bering-Bedervejsprojektet

Bering-Bedervejen (BBV) vil være her om hundrede år. Miljøet vil aldrig komme af med den.

Når Aarhus er vokset til de forventede 800.000 indbyggere, vil BBV være vokset til en seksspors motorvej – og med en Kattegat-forbindelse i nærheden vil trafikbelastningen måske blive landets højeste.

Derfor må vores beslutninger være mere fremtidssikrede, end der er lagt op til på det nuværende grundlag.

Vil svine vandmiljøet

Det langsigtede først: Motorvejen skal gå uden om den grundvandsfølsomme tunneldal omkring Giberåen. A-linjen kommer til at svine vandmiljøet især vest for Mårslet. Det er fordi VVM-undersøgelsen har forudsat linjeføringer inden for tunneldalens vandskel. Det er det, Aarhus Vand nu i mange år har kørt kampagner imod; forurening af grundvandet med menneskeskabt gift – også det fra bilers færden.

Det kortsigtede: Den siddende forsamling af folkevalgte i byrådet synes at hælde til en linjeføring tæt ved nybyggede boligarealer og unikt for Mårslets vedkommende – en idrætsplads, kommunens største skole og en snarlig opført multihal med tilhørende udendørs aktiviteter. Det giver megen støj og forurening med den fremherskende vind især.

A-linjen kommer til at svine vandmiljøet især vest for Mårslet.

For at gøre det helt slemt, vil man opføre en 4,5 meter høj dæmning over Giberåen – med de følsomme udendørsaktiviteter lige ”i fronten af nedfaldsområdet” for de værste partikler og giftige gasarter – og optimerende nedsivningen til grundvandet i og omkring Giberåen.

A-linjen skal droppes

”Kortsigtet” betyder, at forureningen fra bilerne måske om 20-30 år vil være reduceret en smule pga. ”renere” motorer og mindre dækslid.

Anbefaling: A-linjen tages af bordet. Det er ikke teknisk muligt at begrænse forureningen af den luft, der rammer skole og idrætsanlæg inkl. multihal i Mårslet.

VVM-undersøgelsen laves om til at indbefatte linjeføringer uden om den følsomme tunneldal under Giberåen.

Det vil ikke være muligt at optimere drikkevandsproduktionen eller naturens udfoldelse i form af et planlagt beskyttet vådområde vest for Mårslet med en så stor og voksende trafikåre inden for tunneldalens vandskel.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ærgerligt, at godsbanearealet skal ryddes
Line Rothmann, kaospilot Åbyhøj
Aarhusianerne er fortørnede over, at godsbanearealet skal ryddes, og at der nu skal bygges endnu en ny og grim betonbygning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Egnsteater har stor succes med eksport til hovedstaden

Traditionelt set er det Det Kongelige Teater, der tager ud i provinsen og viser dets teaterstykker frem. Det har Fredericia Teater lavet om på. Med dets Disney-musicals har teatret to somre fyldt Det Kongelige Teater i København. Fredag havde de premiere på den tredje, ”Klokkeren fra Notre Dame”.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vi kunne sikre børnene bedre gennem videoovervågning

Niels Elming, Brennerpasset 74, Kolding
DR P1 satte 19/6 pædofile til debat med udsendelsen ”Hvordan stopper vi de pædofile?”.

Debat: Ærgerligt, at godsbanearealet skal ryddes

Line Rothmann, kaospilot Åbyhøj
Aarhusianerne er fortørnede over, at godsbanearealet skal ryddes, og at der nu skal bygges endnu en ny og grim betonbygning.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her