*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Samarbejdet Rigshospitalet-Skejby og de højt specialiserede funktioner

En stue på Det Nye Universitetshospital i Skejby. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Samarbejdet mellem de to førende hospitaler i landet fungerer ikke optimalt. Konkurrence er sundt. Hvis det derimod bærer præg af, at man mere modarbejder end samarbejder, er der et åbenlyst ledelsesproblem.

Det er nødvendigt, at der er to store højt specialiserede hospitaler i landet. Det må derfor aldrig være således, at funktioner, der kun skal udføres ét sted i landet, automatisk flyttes til Rigshospitalet.

Disse højt specialiserede funktioner er nødvendige for at skabe det rette forskermiljø, rekruttere til stillinger fra øverste hylde og sikre udviklingen, ikke kun i Skejby, men på alle sygehusene i regionen. Det angår ikke kun Skejby. Det angår hele regionen.

Børnehjertesagen var et eksempel på, at sådanne sager fremadrettet skal både planlægges og håndteres helt anderledes.

I aviserne skrives, at Rigshospitalet aflyser 200-300 store hjerteoperationer hvert år. Det må være en selvfølgelighed, at man prioriterer patienterne så højt, at man naturligvis har spurgt Skejby, om de kan hjælpe med at overtage (nogle af) disse patienter.

Men har Rigshospitalet spurgt?

Og har man i Region Midtjylland reageret, hvis dette ikke var tilfældet?

Der skal fremadrettet være langt større fokus i regionen på at fastholde og udbygge disse højt specialiserede funktioner.

Det vil vi arbejde for i det nye regionsråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Langkaer – et sted, der udretter noget
Carl Buhr (EL), elevrådsformand på Langkaer, byrådskandidat, Pihlkjærsvej 12, Højbjerg | Keld Hvalsø (EL), spidskandidat, Hvedebjergvej 96, Brabrand
Debat: Fugle på lufthavnens tag
Poul Stenbøg, statsaut. skibsmægler, fhv. lufthavnsdirektør, Lighthouse, Aarhus C
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her