*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kvoteflygtninge

Valgkampen hos Socialdemokratiet i Viby J går strygende. Vi har været på gader og stræder og delt kandidaternes foldere ud i stort omfang. Vi har talt med mange vælgere, de fleste positive, men vi har desværre også mødt negative vælgere og negative socialdemokrater.

Det, der især berører vælgerne, er, at Socialdemokratiet ikke ønsker at modtage 500 kvoteflygtninge. Det får en del socialdemokrater til at melde sig ud af partiet.

I mandags holdt Viby Partiforening bestyrelsesmøde, og her var der virkelig bedrøvelse over, at vores parti har den holdning ikke at ville modtage 500 flygtninge. Det drejer sig om et lille antal, og det drejer sig om 500 skæbner.

Det er ikke det, vores parti står for, så derfor vil vi i bestyrelsen opfordre Socialdemokratiet til at frafalde denne beslutning. Vi skal hjælpe, hvor vi kan. Vi er klar over, at der er kommet mange flygtninge til Danmark, og dem skal vi naturligvis hjælpe, men vi er sikre på, at 500 flere ikke er nogen hindring.

Hvis alle EU-lande havde bakket op om tildelingen af kvoteflygtninge, ville et land som Danmark ikke have modtaget så mange flygtninge, som vi allerede har gjort. Der er tale om en fælleseuropæisk udfordring, så selvfølgelig skal vi støtte op om en fælles løsning (fordeling af kvoteflygtninge). Migranter skal vi ikke tage imod, det er klart, men 500 kvoteflygtninge skal vi modtage. Vi er naturligvis bekendt med, at det er vanskeligt at få allerede tilkomne flygtninge integreret, i arbejde og forsørget.

En løsning kan være at undgå at samle flygtninge i bestemte kvarterer som f.eks. i Gellerup og Bispehaven. Flygtninge skal bo sammen med danskere, så de får kendskab til den danske kultur og de danske værdier. Det er nødvendigt for en god integration, som vi absolut ikke er lykkedes med.

Vi græmmes over, at S ikke vil modtage 500 kvoteflygtninge.

Flemming Knudsen (S), regionsrådsmedlem og regionsrådskandidat | Ali Nuur (S), byrådsmedlem og byrådskandidat | Ango Winther (S), byrådsmedlem og byrådskandidat | Ilse Klinke, formand for S i Viby J

.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her