*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Biodiversitet og skovrejsning

Plantning af læhegn, vildtremisser, skovudfyldninger, etablering af vådområder, genslyngning af åer samt etablering af intelligente randzoner og vådenge. Listen er lang over naturforbedringer i Odder Kommune siden årtusindskiftet.

Alle disse projekter er med til at give mere sammenhængende natur og en større biodiversitet til stor glæde for naturen og optimale leveforhold for fugle og dyreliv.

Siden 2000 er der i Odder Kommune plantet minimum 50 ha skov. Det er sket i form af læhegn og vildtremisser, plantet gennem læplantningslauget Aarhus Syd. Hertil kommer den agerjord, som er omlagt til juletræsproduktion og private beplantninger. Store arealer er desuden udlagt til vådområder.

Den positive udvikling er et udtryk for, at den moderne landmand har lytte til samfundsudviklingen og taget sin rolle som Danmarks største naturforvalter alvorligt. Den udvikling skal fortsætte, og Odder Kommune skal fortsat være forskernes foretrukne kommune, når det gælder vandmiljø.

Jeg håber meget, at det byråd, vi har efter december, vil understøtte den positive udvikling af naturen og biodiversiteten. Det kan kun ske gennem et samarbejde mellem kommunen, forskerne og landbruget. Bliver jeg valgt, vil jeg kæmpe for det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Langkaer – et sted, der udretter noget
Carl Buhr (EL), elevrådsformand på Langkaer, byrådskandidat, Pihlkjærsvej 12, Højbjerg | Keld Hvalsø (EL), spidskandidat, Hvedebjergvej 96, Brabrand
Debat: Fugle på lufthavnens tag
Poul Stenbøg, statsaut. skibsmægler, fhv. lufthavnsdirektør, Lighthouse, Aarhus C
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her