*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lighed i sundhed

Den ulykkelige historie om den unge mand, som druknede efter at være blevet udskrevet fra psykiatrisk hospital, som TV2 Østjylland bragte, bekræfter, at det er på høje tid, at Folketinget sørger for, at psykiatriske sygdomme prioriteres på linje med de somatiske (fysiske) sygdomme.

Det er på tide, at der bliver lighed i sundhed, så psykiske sygdomme ligestilles med somatiske sygdomme på alle måder – også økonomisk, så psykiatrien kommer fuldt og helt på finansloven. Bevillingerne til psykiatrien skal ske ”ad fordøren”. Det er uværdigt, at de fleste bevillinger til psykiatrien sker via puljemidler. Man skal ikke kunne købe sig til helbredelse eller komme forrest i køen.

Psykisk sygdom er et tabu, og man taler ikke om det. Det er svært at forholde sig til – i modsætning til et brækket ben. Det går over, når gipsen kommer af, og det er synligt med gips på, men det er psykiske sygdomme sjældent.

WHO forudsiger, at i 2020 vil halvdelen af folk, som er syge i den vestlige verden, være berørt af psykisk sygdom. Det gælder lige fra angst og depression til de mere alvorlige sygdomme.

Det er jo alvor og skræmmende.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her