*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Festuge-hæng-ud-sted over vanddragen

Festugens ”hænge ud-sted” bygges på Store Torv og giver nyt overblik over byrummet.

10 tømrere fra Bytømreren og to lærlinge fra Teknisk Skole bygger det ca 300m2 store opholdssted på Store Torv. Trækonstruktionen bilver holdt fast af 100 betonklodser, der hver vejer 500 kg. Foto: JP/Jan Dagø

23.000 skruer vil på torsdag være skruet i gulvbrædderne på Little Big Thing, når festugens byrumsmøbel står færdigt til åbningen.

Byggeri i festugen

Little Big Thing

Aarhus Festuge bygger et kæmpe byrumsmøbel på Store Torv.

I samarbejde med Studio M:A:D- Making Architectural Design på Arkitektskolen i Aarhus, Bytømreren, Niras, Palsgaard Spær A/S og Troels Heiredal Architecture. Støttet af Vilhelm Kiers Fond.

Den lille store ting breder sig over det meste af Store Torv og rager seks en halv meter op i luften – så højt at gadelamperne midlertidigt måtte flyttes.

Ellers er byggeriet gået planmæssigt frem, fortæller Thomas Pedersen fra Bytømreren, der på torsdag kommer til at have brugt i alt fire en halv uge på at bygge.

»Det er en super fed opgave. Det er rigtigt tømrerarbejde – helt old school, fordi vi kun arbejder i træ. Og så i så stor skala. Det er voldsomt i forhold til, hvad vi plejer,« siger Thomas Pedersen.

Glemmer byen

Studerende fra Arkitektskolen har i samarbejde med Aarhus Festuge lavet de første planer for, hvordan et kæmpe byrumsmøbel kunne se ud. Derefter har arkitekt Troels Heiredal overtaget projektet.

»Min opgave har været at se på, hvad der rent faktisk kunne lade sig gøre i virkeligheden. Og projektet har ændret sig en del undervejs,« forklarer Troels Heiredal.

Arkitekten, der er nyuddannet fra Arkitektskolen, vil med konstruktionen gerne stimulere borgernes nysgerrighed over for byen og genskabe glæden ved at opleve byen.

»Hver dag bevæger vi os gennem byen. Ofte kommer vi de samme steder, ad vores vante ruter og i vores egne tanker. Byen bliver så bekendt, at vi glemmer den. Det er håbet, at konstruktionen vil blive indtaget af nysgerrige mennesker, der ønsker at se og føle deres by på en ny måde,« siger Troels Heiredal.

Under festugen vil man kunne sidde på og gå på trækonstruktionen, der er bygget til at klare en vægt på 500 kg pr. kvm. På og ved ”Little Big Thing” bliver der afviklet koncerter og happenings under festugen, bl.a. den 1. september til koncerten ”Sange fra den store aahusianske sangbog”.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her