*

Kultur

Byråd med i kamp mod ekstremisme

Bispetorv bliver rammen, når et enigt byråd fejrer tolerance inden ekstremistisk demonstration.

Aarhus Byråd holder 21. marts fredelig demonstration mod de ekstremisiske grupper, der demonstrerer i Aarhus d. 31. marts. Foto: Ole Lind

Samtlige partier i Aarhus Byråd har nu besluttet at holde en tværpolitisk moddemonstration til den demonstration, som Danish Defence League, en ekstremistisk gruppe, vil holde i byen d. 31. marts.

Den nye demonstration er planlagt til den 21. marts, hvilket også er FN’s Antiracismedag, og skal være en markering af den tolerance, som Aarhus gerne vil være et eksempel på.

Aarhus skal ikke misbruges

I en samlet pressemeddelelse lyder begrundelsen fra Århus Byråd:

”Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se passivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.”

Håbet fra byrådet er samtidig, at tolerancefejringen vil lægge en dæmpende effekt på den ekstremistiske demonstration.

Byråd maner til besindighed

Fra kl. 16 vil der være musik, taler og underholdning til alle fremmødte på Bispetorv i midten af Aarhus.

Desuden håber byrådet, at fremmødte d. 31. marts ikke vil lade sig provokere af ekstremistiske grupper, så man kan undgå voldelige sammenstød.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her