*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Moesgård bygger nyt i efteråret

Opførelsen af Moesgårds nye, store museumsbygning – tegnet af Henning Larsens tegnestue – går med stor sandsynlighed i gang om få måneder, oplyser museumsdirektør Jan Skamby Madsen.

Byggeriet har været igennem den såkaldte prækvalifikationsfase, hvilket vil sige, at Moesgård har undersøgt, hvilke firmaer der vurderes som egnede til at deltage i opførelsen af museumsanlægget.

Når de udvalgte byggeselskaber har afgivet deres bud i løbet af september, får ledelsen af Moesgård et indtryk af, hvor meget det vil koste at opføre det nye museum nord for de nuværende bygninger.

Prisen er anslået til ca. 400 mio. kr., men kan blive lavere, vurderer Jan Skamby Madsen.

En byggeperiode på to år

Byggeriet ventes at blive indledt i oktober og vare i to år, hvorefter Moesgård skal bruge et års tid på indretningen. Det nye anlæg, der opføres som en bakke i landskabet, kan derfor efter planen åbne for publikum i efteråret 2013.

Moesgårds nybyggeri har været undervejs i adskillige år. Allerede i 2005 vandt Henning Larsens tegnestue arkitektkonkurrencen. Oprindelig var det meningen, at det nye museum skulle åbne næste år i forbindelse med Moesgårds 150 års jubilæum.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her