*

Kultur

Moesgård bygger nyt i efteråret

Opførelsen af Moesgårds nye, store museumsbygning – tegnet af Henning Larsens tegnestue – går med stor sandsynlighed i gang om få måneder, oplyser museumsdirektør Jan Skamby Madsen.

Byggeriet har været igennem den såkaldte prækvalifikationsfase, hvilket vil sige, at Moesgård har undersøgt, hvilke firmaer der vurderes som egnede til at deltage i opførelsen af museumsanlægget.

Når de udvalgte byggeselskaber har afgivet deres bud i løbet af september, får ledelsen af Moesgård et indtryk af, hvor meget det vil koste at opføre det nye museum nord for de nuværende bygninger.

Prisen er anslået til ca. 400 mio. kr., men kan blive lavere, vurderer Jan Skamby Madsen.

En byggeperiode på to år

Byggeriet ventes at blive indledt i oktober og vare i to år, hvorefter Moesgård skal bruge et års tid på indretningen. Det nye anlæg, der opføres som en bakke i landskabet, kan derfor efter planen åbne for publikum i efteråret 2013.

Moesgårds nybyggeri har været undervejs i adskillige år. Allerede i 2005 vandt Henning Larsens tegnestue arkitektkonkurrencen. Oprindelig var det meningen, at det nye museum skulle åbne næste år i forbindelse med Moesgårds 150 års jubilæum.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Restauranter
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her