*

Kultur

Udvidet festival for litteraturen

Litteraturfestivalen Verbale Pupiller åbner i dag med et udvidet program, der strækker sig over fire dage.

Skærmdump fra verbalepupiller.dk

Responsen var god, da arrangørerne af litteraturfestivalen Verbale Pupiller over to dage i efteråret 2007 trak flere end 1.000 mennesker til Studenterhuset på Århus Havn.

Både Aarhus Universitet og Forfatterskolen i København har vist interesse for festivalen, der løber af stablen for anden gang. Universitetet har allerede holdt et seminar i forbindelse med festivalen, der begynder for alvor i dag i Århus Kunstbygning.

Verbale Pupiller er udvidet fra tre til fire dage og omfatter nu 30 billedkunstnere, 30 digtere og 30 små forlag fra hele Norden.

Skandinavisk festival


»Verbale Pupiller var fra begyndelsen formuleret som en skandinavisk festival, og vi glæder os over samarbejdet med aktørerne fra Norge og Sverige,« siger festivalarrangør Mathias Kokholm, som tillægger de små forlag stor værdi.

»Forlagene er en væsentlig del af festivalen. Bogbranchen har ændret sig meget i løbet af de seneste år, og en stor del af poesien udgives nu på små forlag. De økonomiske interesser er til at overse på disse kunstnerdrevne forlag.«

Mathias Kokholm glæder sig også over at have billedkunsten med på festivalen.

»Billedkunsten er udvalgt, så den spiller sammen med den anden kunst i rummet,« siger arrangøren om festivalen, der præsenterer både billedkunst, litteratur, kritik og formidling i samme rum i Århus Kunstbygning.

Nyt liv på Godsbanen

Mathias Kokholm efterlyste allerede for to år siden en samling af byens litterære miljø, eksempelvis i form af en forfatterskole.

»Jeg synes ikke rigtigt, at politikerne lever op til ambitionerne om en århusiansk litteraturpolitik,« lyder det nu fra festivalarrangøren, som dog har store forventninger til de kommende aktiviteter på Godsbanen.

»Hvis arrangører af oplæsninger og folk bag små forlag og tidsskrifter får værksted under samme tag, vil miljøet blive endnu stærkere. Kombinationen af de forskellige erfaringer og fagligheder vil uden tvivl være til fordel for vækstlagene.«

Mattias Kokholm mener dog stadig, at litteraturen har dårligere vilkår end andre kunstarter.

»Vi kan glæde os over, at litteraturen er skrevet ind med en halv side i kulturhandlingsplanen, men der er mange flere formidlingsplatforme for de andre kunstarter, eksempelvis musikken og billedkunsten.«

Verbale Pupiller

Århus Kunstbygning den 22.-25. oktober.

Festivalen åbnes officielt torsdag den 22. oktober kl. 19 med åbningstale ved Peter Laugesen.

Fredag den 23. oktober mellem kl. 17 og 19 vil der være fernisering på udstillingen Verbale Pupiller.

Lørdag kl. 12 begynder publikationsmessen

Verbale Pupiller.

www.verbalepupiller.dk.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her