*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Øst for Paradis fejrer politisk opbakning

Øst for Paradis, der siden 1978 har været cineasternes biograf i Århus, fejrer på mandag, at Århus Byråd den 9. september besluttede at skrinlægge planerne om at flytte biografen fra Paradisgade til multimediehuset – og samtidig garanterede støtte til den såkaldte art cinema frem til 2014.

Foto: David Bering

I den anledning inviterer Paradisets Engle og Øst for Paradis til reception på mandag, den 5. oktober, fra 16.45 til 18.30.

Lyhne-Knudsen, der er formand for Paradisets Engle, byder velkommen kl. 17.15, og derefter taler kulturrådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S), kulturudvalgsformand Rabih Azad-Ahmad (R), bygningens ejer, Henrik Bech Pedersen og Øst for Paradis’ chef, filmproducer Line Daugbjerg.

Aktiv støttegruppe

En arbejdsgruppe har tidligere foreslået, at kunstbiografen skulle flytte til multimediehuset, da man her kunne indrette biografen bedre her med hensyn til biograflogistik, publikumsfaciliteter og adgangsforhold.

Men en omfattende ombygningsplan, blandt andet med bedre adgangsforhold for handicappede, har overbevist byrådet om, at placeringen i Paradisgade fortsat er den bedste.

Og det er ikke mindst det aktive arbejde fra støttegruppen Paradisets Engle, der overbeviste et flertal i byrådet om, at Øst for Paradis hører hjemme i Paradisgade.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her