*

Kultur

Fiskecirkus startede som gentænkning af Kattegatcentrets café

Der er totalt udsolgt til Fish-á-deli Circus, et omrejsende cirkus med cirkusdirektør, heste, kokke, musikere og ildspyende historiefortællere, der i disse dage besøger Aarhus.

Fish-á-deli Circus er levendegørelsen af restauratør Jakob Vinklers langvarige drøm om at skabe en oplevelse uden lige.

Tilbage i 2014 blev han som en del af Region Midtjyllands forberedelser til Kulturby 2017 bedt om at lave en afdækning af, hvordan småproducenter og lokale restauratører kunne samarbejde med større kulturinstitutioner. Det mundede blandt andet ud i en konkret opgave, hvor han gentænkte det grenaaensiske Kattegatcenters café for at give bud på, hvordan centret bedre kunne udnytte lokalområdets ressourcer.

Fish-á-deli Circus var det vildeste af to forslag.

Centret valgte det mindre vidtrækkende forslag, og projektet blev lagt i skuffen og først hevet op et par år senere - også med Kulturby-støtte. Denne gang blev der spurgt til eksempler på, hvordan lokale producenter kunne samarbejde med kulturliv og havnært erhverv.

Og her passede projektet perfekt ind i den aktuelle debat omkring fiskerilovgivning og udfordringerne ved bifangst.

»I Danmark har vi generelt en skæv holdning til fiskeri - noget der især ligger ved kunderne. Vi spiser torsk, laks og rødspætter. Men laksen er opdræt fra Norge, der bliver fileteret i Kina og fløjet tilbage hertil. Alt imens de mange tons fjæsing, der bliver landet i Grenaa bliver solgt til minkfoder for en krone og firs kiloet,« fortæller Jakob Vinkler, der omskrev lidt på sit projekt og fik et pænt tilskud til at gennemføre det.

Ideen: At lave et omrejsende madcirkus, der formidler retter lavet af blandt andet fjæsing, tang og lokale råvarer.

»Madoplevelser er tit opbygget, så man sidder og spiser, mens man bliver underholdt. Jeg ville gerne koble det sammen.«

Og det lykkedes - med totalt udsolgte pladser. Næste skridt er at bringe forestillingen til Grenaa og derefter til udlandet - aktuelt arbejdes der på Skotland, Tyskland og Frankrig.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her