*

Kultur

Koncert med ny musik om naturen og med udsigt over byen

Bandet Malmø har netop spillet rundt om et træ i skoven. Nu er scenen taget af Salling.

Der er god udsigt, når den aarhusianske musiker Maria Malmø og hendes band, Malmø, fredag kl. 18-20 på Salling Rooftop spiller numre fra det nye album, der udkommer samme dag.

Titlen er på albummet er “We Come From The Stars”, og på to af dets numre, ”The Way” og ”Four Lands”, medvirker den færøske kunstner Eivør.

Det var netop sammen med hende og strygekvartetten Who Killed Bambi, at Malmø under festugen gav en koncert i Havreballe Skov, ”Tree Of Souls” omkring et ganske særligt sjæletræ i skoven.

Naturen spiller en rolle

Det var en installationskoncert, hvor der var tre scener med musik, mens dansere og akrobater bevægede sig rundt mellem publikum og trækronerne.

Maria Malmøs idé med denne skovkoncert var at udvide koncertoplevelsen ved at blande musikken med andre kunstarter – dans, visuals, design og akrobatik – og udnytte naturen som scene.

I det hele taget spiller naturen en stor rolle i Maria Malmøs liv, også det musikalske. De første grundsten til det nye album blev lagt i Himalayas bjerge i vinteren 2015. Mange er numrene er skrevet midt i bjergene, andre i Aarhus. Det afspejler med musikerens egne ord en følelsesmæssig rejse fra Aarhus til Himalaya.

Maria Malmø arbejder videre med mange af idéerne fra Tree Of Souls-koncerten i sit eget projekt. Bl.a. vil hun skabe en meget visuel koncert, der bruger virkemidler fra dans, billedkunst og design.

Malmø skal på turné til en række danske spillesteder i forbindelse med udgivelsen af albummet.

Den 23. september spiller bandet således på Walthers Musikcafé i Skanderborg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her