*

Kultur

Det endelige program for Aarhus Festuge er offentliggjort

Festugen får endnu engang et bredt program, når de aarhusianske gader fyldes med en uges fest.

Det aarhusianske gader fyldes med musik, kunst og sigøjnercirkus under dette års festuge. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen

Om ganske kort tid flytter festen ud i de aarhusianske gader, når Aarhus Festuge endnu engang inviterer til en uges fest og kulturelle indslag fra den 25. august til 3. september.

Arrangørerne har netop offentliggjort ugens program på Aarhusfestuge.dk, hvor det er muligt at danne sig et overblik over begivenhederne

Festugen vil traditionen tro være fyldt med mange musikalske indslag på byens gader og spillesteder, hvor både nationale såvel som internationale artister vil underholde festugefolket. Men programmet vil også byde på mere alternative former for underholdning f.eks. vil der blive opsat en minitogbane i Byparken, hvor det vil være muligt at sidde på sin egen togvogn, mens man bliver fragtet rundt i parken.

Hvis man er et konkurrencemenneske og ferm med en hammer vil det være muligt at få stillet sin lyst under festlighederne, når Det Irske Telt på banegårdsgade inviterer til Aarhusmesterskaberne i søm, hvor Aarhus sande søm-mester skal findes.

På Godsbanen afholdes i løbet af festugen Splittergal Sigøjner Festival, hvor romaernes alsidige kultur vil blive fejret. På festivalen vil det bl.a. være muligt at opleve autentisk sigøjnerdans fra Rumænien og blæseinstrumentmusik fra Bulgarien, mens det tyske cirkus Zirkus Bunderhund fra Berlin vil opføre forestillinger, hvor romaer leverer musikken.

Aarhus kommer til at være fuld af aktiviteter under byfesten, når festugeprogrammets over 1000 begivenheder løber af stablen, hvor arrangøren lover underholdning inden for teater, dans, musik, debat, scenekunst.

»Årets program viser den bredde og alsidighed, som Aarhus Festuge skal indeholde. Der er stjernespækkede forestillinger med internationalt anerkendte navne, men der er også plads til vækstlagene og de ildsjæle, der brænder for at skabe kultur i en mindre eller anderledes målestok. I år er temaet ’Bridging’, og programmet afspejler desuden også den samlende effekt, Festugen har på byen, og der er et væld arrangementer, vi er enormt stolte af at dele og have skabt i samarbejde med byens aktører,« siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her