*

Kultur

Primus' bizarre lyd

Det unikke rock-funk flød ud sammen med regnen.

Regn og funk/rock bandet Primus havde fat i et dedikeret publikum fredag eftermiddag. Foto: Casper Dalhoff

Da det amerikanske funk/rock band Primus gik på Northsides Blue Stage, åbnede himlen sig, og Vor Herre hyldede bandets 90’er-rock med et ustoppeligt regnskyl, der fik de fleste festivalgæster til at søge ly ved de nærliggende øltelte. Men en hård kerne på ca. 1.000 dedikerede musikelskere iført regnslag og gummistøvler blev stående og blev indviet i Primus’ bizarre lyd.

”Jerry was a race car driver” messede bandets forsanger og bassist Les Claypool iført grisemaske og en seksstrenget bas til publikums store begejstring.

Det tre mands store band var ligeså unikke i deres beklædning, som det var i deres lyd. Trommeslageren havde taget blå overalls på, mens Claypool var iført bowlerhat og en specialsyet dobbeltradet habit.

I Primus’ musikalske univers findes der ingen sing-a-long sange, så publikum stod stille og roligt, mens de nød den bizarre lyd, der blæste ud af højtalerne. Men der var stadig store bifald fra publikum mellem sangene, dog udeblev den komplette ekstase hos festivalgængerne. Primus har måske været for bizart for det northsidske publikum.

Primus kommer fra Californien og opnåede større succes i 90’erne med netop sangen ”Jerry was a race car driver”. I nyere popkultur vil man kende bandet for deres introsang til kulttegneserien ”South Park”.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her