*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Primus' bizarre lyd

Det unikke rock-funk flød ud sammen med regnen.

Regn og funk/rock bandet Primus havde fat i et dedikeret publikum fredag eftermiddag. Foto: Casper Dalhoff

Da det amerikanske funk/rock band Primus gik på Northsides Blue Stage, åbnede himlen sig, og Vor Herre hyldede bandets 90’er-rock med et ustoppeligt regnskyl, der fik de fleste festivalgæster til at søge ly ved de nærliggende øltelte. Men en hård kerne på ca. 1.000 dedikerede musikelskere iført regnslag og gummistøvler blev stående og blev indviet i Primus’ bizarre lyd.

”Jerry was a race car driver” messede bandets forsanger og bassist Les Claypool iført grisemaske og en seksstrenget bas til publikums store begejstring.

Det tre mands store band var ligeså unikke i deres beklædning, som det var i deres lyd. Trommeslageren havde taget blå overalls på, mens Claypool var iført bowlerhat og en specialsyet dobbeltradet habit.

I Primus’ musikalske univers findes der ingen sing-a-long sange, så publikum stod stille og roligt, mens de nød den bizarre lyd, der blæste ud af højtalerne. Men der var stadig store bifald fra publikum mellem sangene, dog udeblev den komplette ekstase hos festivalgængerne. Primus har måske været for bizart for det northsidske publikum.

Primus kommer fra Californien og opnåede større succes i 90’erne med netop sangen ”Jerry was a race car driver”. I nyere popkultur vil man kende bandet for deres introsang til kulttegneserien ”South Park”.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Lad musikken tale
Rabih Azad-Ahmad, rådmand for kultur- og borgerservice (R)
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?

Debat: Interessant teori om Højbjerg-mordet – men den holder ikke

Lars Rørbæk, forfatter til ”Den usandsynlige morder” samt ”Højbjerg-mordet – interviews og betragtninger” Tordenskjoldsgade 59, Aarhus N
Peer Kaaes teori om, at en mand kaldet Repræsentanten dræbte Marie Lock-Hansen i 1967, er interessant, men halter. For Repræsentanten ligner ikke den mand, vidner beskrev som gerningsmanden.

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her