*

Kultur

Primus' bizarre lyd

Det unikke rock-funk flød ud sammen med regnen.

Regn og funk/rock bandet Primus havde fat i et dedikeret publikum fredag eftermiddag. Foto: Casper Dalhoff

Da det amerikanske funk/rock band Primus gik på Northsides Blue Stage, åbnede himlen sig, og Vor Herre hyldede bandets 90’er-rock med et ustoppeligt regnskyl, der fik de fleste festivalgæster til at søge ly ved de nærliggende øltelte. Men en hård kerne på ca. 1.000 dedikerede musikelskere iført regnslag og gummistøvler blev stående og blev indviet i Primus’ bizarre lyd.

”Jerry was a race car driver” messede bandets forsanger og bassist Les Claypool iført grisemaske og en seksstrenget bas til publikums store begejstring.

Det tre mands store band var ligeså unikke i deres beklædning, som det var i deres lyd. Trommeslageren havde taget blå overalls på, mens Claypool var iført bowlerhat og en specialsyet dobbeltradet habit.

I Primus’ musikalske univers findes der ingen sing-a-long sange, så publikum stod stille og roligt, mens de nød den bizarre lyd, der blæste ud af højtalerne. Men der var stadig store bifald fra publikum mellem sangene, dog udeblev den komplette ekstase hos festivalgængerne. Primus har måske været for bizart for det northsidske publikum.

Primus kommer fra Californien og opnåede større succes i 90’erne med netop sangen ”Jerry was a race car driver”. I nyere popkultur vil man kende bandet for deres introsang til kulttegneserien ”South Park”.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her