*

Kultur

Aros har overskud på 1,7 mio. kr.

Kunstmuseet i Aarhus kan se tilbage på et år med rekordmange gæster - og overskud på bundlinjen.

Et 2016 med rekordmange gæster - 835.606 besøgende fandt vej til Aros sidste år - kan tydelig ses på museets økonomi. Aros kom således ud af 2016 med et overskud på 1,7 mio. kr. mod 652.920 kr. i 2015. Budgettet lød på en halv mio. kr.

Aros-direktør Erlend Høyersten kan præsentere det tredje regnskab med overskud. Arkivfoto
Omsætningen var på knap 58 mio. kr., og sammen med offentlige tilskud og donationer fra f.eks. fonde gav det en samlet indtægt på 99.665.383 kr.

Formanden for Aros, Carsten Fode, betegner regnskabet for 2016 som "yderst tilfredsstillende".

"Årsregnskabet fortæller os i høj grad, at Aros er på rette kurs. 2016 har budt på et stærkt udstillingsprogram med store nationale og internationale kunstnere. Såvel ledelsen som den enkelte medarbejder har gjort et stort og godt stykke arbejde," siger han.

En af de begivenheder, der vakte opsigt på Aros sidste år, var åbningen af Aros Public - et formidlingscenter, der er en ny måde at lave kunstformidling på. Aros Public er en central del af museets "Visionsplan 2020".

"Næste skridt er Aros Triennial, som bliver realiseret når anden og tredje del af udstillingen åbner i byrummet og langs kysten syd for byen i juni. Sidste trin i visionsplanen er udbygningsprojektet The Next Level, som vi også er godt på vej med," siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten  i forbindelse med offentliggørelse af regnskabt.

Det er i øvrigt tredje år i træk, at Aros har plus på bundlinjen med ham i toppen.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her