*

Kultur

Aros har overskud på 1,7 mio. kr.

Kunstmuseet i Aarhus kan se tilbage på et år med rekordmange gæster - og overskud på bundlinjen.

Et 2016 med rekordmange gæster - 835.606 besøgende fandt vej til Aros sidste år - kan tydelig ses på museets økonomi. Aros kom således ud af 2016 med et overskud på 1,7 mio. kr. mod 652.920 kr. i 2015. Budgettet lød på en halv mio. kr.

Aros-direktør Erlend Høyersten kan præsentere det tredje regnskab med overskud. Arkivfoto
Omsætningen var på knap 58 mio. kr., og sammen med offentlige tilskud og donationer fra f.eks. fonde gav det en samlet indtægt på 99.665.383 kr.

Formanden for Aros, Carsten Fode, betegner regnskabet for 2016 som "yderst tilfredsstillende".

"Årsregnskabet fortæller os i høj grad, at Aros er på rette kurs. 2016 har budt på et stærkt udstillingsprogram med store nationale og internationale kunstnere. Såvel ledelsen som den enkelte medarbejder har gjort et stort og godt stykke arbejde," siger han.

En af de begivenheder, der vakte opsigt på Aros sidste år, var åbningen af Aros Public - et formidlingscenter, der er en ny måde at lave kunstformidling på. Aros Public er en central del af museets "Visionsplan 2020".

"Næste skridt er Aros Triennial, som bliver realiseret når anden og tredje del af udstillingen åbner i byrummet og langs kysten syd for byen i juni. Sidste trin i visionsplanen er udbygningsprojektet The Next Level, som vi også er godt på vej med," siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten  i forbindelse med offentliggørelse af regnskabt.

Det er i øvrigt tredje år i træk, at Aros har plus på bundlinjen med ham i toppen.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Umodent

Bente Nielsen, cand.phil., Brabrand
Angående læserbrev fra Clara Kjeldberg Mathiasen (JP Arrhus 17/5).

Islam og danske værdier: Der forskel på tørklæder

Olivia Olsen, Bakkeskoven 115, Skanderborg
Islam er en totalitær politisk ideologi, som ikke giver plads til demokrati.

Debat: Classic Race – et flagskib for klimakommune Aarhus?

Tine Andersen, chefkonsulent, Beder
Aarhus Kommune har lanceret en ambitiøs klimaplan, men alligevel giver man tilladelse til voldsomme udledninger af CO2uden andet formål end underholdning for en lille gruppe racernørder.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her