*

Kultur

Kunsten at leve i et butiksvindue

Den polske kunstner Jagoda Szmytka udstiller sig selv som en del af Spor-festivalen i denne uge.

Den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka tilbyder folk et kig ind i hendes liv, mens hun bor i et udstillingslokale i Vestergade. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er en happening af de mere specielle, man kan opleve i Vestergade under Spor-festivalen i denne uge.

Den polske kunstner Jagoda Szmytka er en levende del af sit kunstværk ”Everybody can be present”, når hun indretter sig i Lynfabrikkens udstillingsrum Box, som har vindue ud mod Vestergade.

Her kan forbipasserende følge med i hendes gøren og laden som en eksperimenterende kunstner, der arbejder med digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse, altså også af sig selv.

Hun bor der til den 14. maj og har tænkt sig at kommunikere med de forbipasserende på forskellig vis, når hun da ikke holder pause og trækker sig tilbage fra opmærksomheden

Spor er en årlig festival for ny kunstmusik og lydkunst, der har fundet sted i Aarhus siden 2005. Den tager for alvor fat torsdag og varer til søndag. I de dage er der et stort koncertprogram, der kører sideløbende med udstillinger, andre happenings og diverse foredrag blandt meget andet.

F.eks. kan man torsdag kl. 15 på broen ved den spanske trappe opleve ”Sustained Effort”, som er en performance med lydkunstneren Sandra Boss og billedkunstneren Ea Borre, som har skabt en overdimensioneret harmonika som en slags hilsen til den traditionelle gademusikant.

Man kan læse mere om festivalen på sporfestival.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tiden er kommet til at kæmpe for håndværkerfradraget

Poul-Henning Vietz, el-installatør, kandidat til Aarhus Byråd (K), Sommervej 9, Aarhus V
Bevarelse af håndværkerfradraget kan være med til at sikre det nødvendige antal lærepladser.

Debat: Midtbyen skal være for mennesker

Peter Adolfsen Løhmann, Bakkehegnet 27A, Hasle, Aarhus V
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her