*

Kultur

Kunsten at leve i et butiksvindue

Den polske kunstner Jagoda Szmytka udstiller sig selv som en del af Spor-festivalen i denne uge.

Den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka tilbyder folk et kig ind i hendes liv, mens hun bor i et udstillingslokale i Vestergade. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er en happening af de mere specielle, man kan opleve i Vestergade under Spor-festivalen i denne uge.

Den polske kunstner Jagoda Szmytka er en levende del af sit kunstværk ”Everybody can be present”, når hun indretter sig i Lynfabrikkens udstillingsrum Box, som har vindue ud mod Vestergade.

Her kan forbipasserende følge med i hendes gøren og laden som en eksperimenterende kunstner, der arbejder med digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse, altså også af sig selv.

Hun bor der til den 14. maj og har tænkt sig at kommunikere med de forbipasserende på forskellig vis, når hun da ikke holder pause og trækker sig tilbage fra opmærksomheden

Spor er en årlig festival for ny kunstmusik og lydkunst, der har fundet sted i Aarhus siden 2005. Den tager for alvor fat torsdag og varer til søndag. I de dage er der et stort koncertprogram, der kører sideløbende med udstillinger, andre happenings og diverse foredrag blandt meget andet.

F.eks. kan man torsdag kl. 15 på broen ved den spanske trappe opleve ”Sustained Effort”, som er en performance med lydkunstneren Sandra Boss og billedkunstneren Ea Borre, som har skabt en overdimensioneret harmonika som en slags hilsen til den traditionelle gademusikant.

Man kan læse mere om festivalen på sporfestival.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her