*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Kunsten at leve i et butiksvindue

Den polske kunstner Jagoda Szmytka udstiller sig selv som en del af Spor-festivalen i denne uge.

Den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka tilbyder folk et kig ind i hendes liv, mens hun bor i et udstillingslokale i Vestergade. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er en happening af de mere specielle, man kan opleve i Vestergade under Spor-festivalen i denne uge.

Den polske kunstner Jagoda Szmytka er en levende del af sit kunstværk ”Everybody can be present”, når hun indretter sig i Lynfabrikkens udstillingsrum Box, som har vindue ud mod Vestergade.

Her kan forbipasserende følge med i hendes gøren og laden som en eksperimenterende kunstner, der arbejder med digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse, altså også af sig selv.

Hun bor der til den 14. maj og har tænkt sig at kommunikere med de forbipasserende på forskellig vis, når hun da ikke holder pause og trækker sig tilbage fra opmærksomheden

Spor er en årlig festival for ny kunstmusik og lydkunst, der har fundet sted i Aarhus siden 2005. Den tager for alvor fat torsdag og varer til søndag. I de dage er der et stort koncertprogram, der kører sideløbende med udstillinger, andre happenings og diverse foredrag blandt meget andet.

F.eks. kan man torsdag kl. 15 på broen ved den spanske trappe opleve ”Sustained Effort”, som er en performance med lydkunstneren Sandra Boss og billedkunstneren Ea Borre, som har skabt en overdimensioneret harmonika som en slags hilsen til den traditionelle gademusikant.

Man kan læse mere om festivalen på sporfestival.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her