*

Kultur

Kunsten at leve i et butiksvindue

Den polske kunstner Jagoda Szmytka udstiller sig selv som en del af Spor-festivalen i denne uge.

Den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka tilbyder folk et kig ind i hendes liv, mens hun bor i et udstillingslokale i Vestergade. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er en happening af de mere specielle, man kan opleve i Vestergade under Spor-festivalen i denne uge.

Den polske kunstner Jagoda Szmytka er en levende del af sit kunstværk ”Everybody can be present”, når hun indretter sig i Lynfabrikkens udstillingsrum Box, som har vindue ud mod Vestergade.

Her kan forbipasserende følge med i hendes gøren og laden som en eksperimenterende kunstner, der arbejder med digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse, altså også af sig selv.

Hun bor der til den 14. maj og har tænkt sig at kommunikere med de forbipasserende på forskellig vis, når hun da ikke holder pause og trækker sig tilbage fra opmærksomheden

Spor er en årlig festival for ny kunstmusik og lydkunst, der har fundet sted i Aarhus siden 2005. Den tager for alvor fat torsdag og varer til søndag. I de dage er der et stort koncertprogram, der kører sideløbende med udstillinger, andre happenings og diverse foredrag blandt meget andet.

F.eks. kan man torsdag kl. 15 på broen ved den spanske trappe opleve ”Sustained Effort”, som er en performance med lydkunstneren Sandra Boss og billedkunstneren Ea Borre, som har skabt en overdimensioneret harmonika som en slags hilsen til den traditionelle gademusikant.

Man kan læse mere om festivalen på sporfestival.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Når man skyder gråspurve med kanoner, ender man med at lave store huller i luften

Michael Sandberg, forstander AVU-området VUC Aarhus

Karsten Larsen, forstander Egå Produktionshøjskole

P. C. Asmussen, forstander Gøglerproduktionsskolen

Claus Bentsen, forstander, Århus Produktionsskole

Hvis det skal lykkes at få flere unge i arbejde eller uddannelse, skal der tænkes nyt, og der skal justeres på rammer og samarbejde – en ny strukturreform er ikke svaret.

Debat: International ros til Aarhus, kulturen er lige i øjet

Steen B. Andersen (S), formand for Kulturudvalget

Ali Nuur (S), medlem af Kulturudvalget

I disse år er det vigtigt, at vi beholder begge ben på jorden, men det er samtidig også svært at skjule vores begejstring.

Debat: Vandscootere og jetski truer sikker fritidssejlads

Jørgen Bargisen, på vegne af foreningerne på Aarhus Lystbådehavn v/Samarbejdsudvalget for Tursejlere og Fællesrådet for foreninger/klubber på FTL Havnen
Reglerne for brug af vandscootere og jetski bør strammes. Ellers er det kun et spørgsmål om tid, før nogen kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her