*

Kultur

Sådan kan man også fortælle en god historie

Domkirken i Aarhus bruges som byens vel nok største lærred, når man på 25 minutter bliver ført gennem byens historie.

Nu kan man igen opleve Aarhus Domkirke i et helt nyt 2017-lys. 

Kirkens facade bliver brugt som byens vel nok største lærred til med fem korte animationsfilm at vise, hvordan byen har udviklet sig fra en vikingeby til en blomstrende storby med fremtidsvisioner og flyvende droner. 

Mange hundrede mennesker så på, da der var premiere på ”Aarhus Stories” onsdag aften. Filmene vises igen tre gange pr. aften torsdag, fredag og lørdag. Tilskuertribunen er Bispetorvet, og man behøver ikke være nervøs for ikke at finde vej, for det er DJ Static, der sammen med Nicolai Absalon har lavet lydbilledet. Det kan høres, det er værd at høre, og det binder en fin sløjfe til samme dj’s afslutning på 2017-åbningsfesten i januar. 

Fredag og lørdag kl. 21 træder DJ Static selv op med et orkester og spiller til filmene live. Hele soundtracket bliver i øvrigt udgivet på lp og solgt fra den 22. april i pladebutikken i Den Gamle By. Den digitale version udkommer den 12. april.

Begivenheden er en optakt til Den Gamle Bys kommende permanente udstilling, ”Aarhus Fortæller”, som åbner i april. Det er en vandring i tid fra vikingetiden til i dag. Det er samme vandring, man bliver taget med på i de fem korte film, som begynder i vikingetiden, hvor Aarhus skulle forsvare sig mod andre vikinger på togt. 

Næste kapitel handler om 1400-tallets initiativrige biskop Jens Iversen Lange – det var i denne periode, at domkirkens tårn fik sin imponerende højde - og derefter er det 1600-tallets Aarhus, hvor borgerne sultede, fordi svenske tropper og danske lejesoldater plyndrede byen for mad og andre værdier. Herfra kan det kun gå fremad, og det gør det med industrialiseringen, hvor Aarhus vokser med både jernbane, havn og nye fabrikker.

Besættelsen får også et par ord med på vejen, frihedsbudskabet fra 1945 markerer afslutningen på den periode og herfra bevæger man sig forbi 2017 og ind i en farverig fremtid.

Man kan opleve showet torsdag kl. 20, 21 og 22, fredag og lørdag kl. 21, 22 og 23. Det er kl. 21 fredag og lørdag, at DJ Static spiller live sammen med et større hold af musikere.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her