*

Kultur

Det er blevet hverdag for madmarked

Aarhus Central Food Market er stadig i en udviklingsfase, men de første seks måneder er gået godt.

Gæster hygger sig i Aarhus Central Food Market, der er tilfreds med forløbet af de første seks måneder. Foto: Danni Poulsen

Det er onsdag formiddag, og Aarhus Central Food Market er netop åbnet efter ugens to lukkedage.

Der er ikke et rend af mennesker, men et par håndfulde gæster traver rundt mellem hallens 20 stader og besigtiger det store udvalg.

Ved borde/bænke-opstillingerne, markedets hjerte, sidder 10 unge, engelsktalende kvinder og griner og hygger, mens de sipper caffe latte. Det er blevet hverdag hos Aarhus Central Food Market efter en hæsblæsende åbning den 1. oktober sidste år.

Man kan nu fejre seks måneders førdselsdag, og ifølge leder af marketing, kommunikation og forretningsudvikling Signe Trier Simonsen er de første seks måneder gået, som man havde håbet.

»Vi har fået en virkelig god modtagelse. Vores gæster har været gode ved os, og det er så rart. Vi startede med høje ambitioner, og jeg synes, stadeholderne har formået at følge de ambitioner til dørs. Især på den gastronomiske front, hvor mange formår at genopfinde sig selv,« siger Signe Trier Simonsen.

Mange takeaway-kunder

Hun fortæller også, at konceptet nu skal videreudvikles. Der skal skrues på knapper, så gæsterne fortsat kommer.

»Man kan ikke have en åbningsuge hver uge, så der var naturligt mange besøgene den første tid. Vi er stadig i en udviklingsfase og skal prøve en masse ting af, men generelt nyder vi nyder godt af vores gæster, samarbejdspartnere og Aarhus som by.«

Op til åbningen blev Aarhus Central Food Market især promoveret som et sted, hvor man kan få små, lækre anretninger, men ikke mindst gøre sin indkøb og tage nogle eksklusive råvarer med hjem. Også på en anden front har madmarkedet rykket sig.

»Folk bruger os ikke kun som et sted, man går hen og spiser og køber råvarer, men også som et alternativt takeaway-sted. Man har fået øjnene op for, at vi er gode til at lave sund mad, som man kan tage med hjem, til en billig penge,« siger hun.

»Det er jeg glad for, at det er lykkedes, for vi har jo ikke så mange siddepladser som for eksempel Aarhus Street Food.«

Siddepladser udenfor

Og netop de 120 siddepladser er måske stedets akilleshæl.

»Havde vi tre gange så mange siddepladser, tror jeg sagtens, at de kunne blive fyldt. Vi glæder os meget, til det bliver sommer, så vi kan få nogle flere siddepladser udenfor,« siger hun om Skt. Knuds Torv, der, når varmen kommer, bliver til et stort marked ud mod Strøget med siddepladser op mod hallen.

»Jeg har en idé om, at det skal være en lækker, lille gryde i solen med masser af liv. Vi vil gerne gøre det til et samlingspunkt i Aarhus.«

Flere siddepladser og stader er dog på vej. Efter planen skal bagerste del af hallen, hvor Danske Bank lige nu holder til, lejes, så kvadratmetertallet kan fordobles engang i 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
I Dublin sprænger kunstnerne rammen
Kunstneriske eksperimenter er en del af oplevelsen i den irske hovedstad, Dublin. Besøg Projects Arts Centre, hvor U2 spillede før deres gennembrud, få indblik i forfatteren James Joyces liv, kig ind i en rekonstruktion af maleren Francis Bacons atelier og vær en del af publikum, når friske nybrud finder sted. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her