*

Kultur

Det er blevet hverdag for madmarked

Aarhus Central Food Market er stadig i en udviklingsfase, men de første seks måneder er gået godt.

Gæster hygger sig i Aarhus Central Food Market, der er tilfreds med forløbet af de første seks måneder. Foto: Danni Poulsen

Det er onsdag formiddag, og Aarhus Central Food Market er netop åbnet efter ugens to lukkedage.

Der er ikke et rend af mennesker, men et par håndfulde gæster traver rundt mellem hallens 20 stader og besigtiger det store udvalg.

Ved borde/bænke-opstillingerne, markedets hjerte, sidder 10 unge, engelsktalende kvinder og griner og hygger, mens de sipper caffe latte. Det er blevet hverdag hos Aarhus Central Food Market efter en hæsblæsende åbning den 1. oktober sidste år.

Man kan nu fejre seks måneders førdselsdag, og ifølge leder af marketing, kommunikation og forretningsudvikling Signe Trier Simonsen er de første seks måneder gået, som man havde håbet.

»Vi har fået en virkelig god modtagelse. Vores gæster har været gode ved os, og det er så rart. Vi startede med høje ambitioner, og jeg synes, stadeholderne har formået at følge de ambitioner til dørs. Især på den gastronomiske front, hvor mange formår at genopfinde sig selv,« siger Signe Trier Simonsen.

Mange takeaway-kunder

Hun fortæller også, at konceptet nu skal videreudvikles. Der skal skrues på knapper, så gæsterne fortsat kommer.

»Man kan ikke have en åbningsuge hver uge, så der var naturligt mange besøgene den første tid. Vi er stadig i en udviklingsfase og skal prøve en masse ting af, men generelt nyder vi nyder godt af vores gæster, samarbejdspartnere og Aarhus som by.«

Op til åbningen blev Aarhus Central Food Market især promoveret som et sted, hvor man kan få små, lækre anretninger, men ikke mindst gøre sin indkøb og tage nogle eksklusive råvarer med hjem. Også på en anden front har madmarkedet rykket sig.

»Folk bruger os ikke kun som et sted, man går hen og spiser og køber råvarer, men også som et alternativt takeaway-sted. Man har fået øjnene op for, at vi er gode til at lave sund mad, som man kan tage med hjem, til en billig penge,« siger hun.

»Det er jeg glad for, at det er lykkedes, for vi har jo ikke så mange siddepladser som for eksempel Aarhus Street Food.«

Siddepladser udenfor

Og netop de 120 siddepladser er måske stedets akilleshæl.

»Havde vi tre gange så mange siddepladser, tror jeg sagtens, at de kunne blive fyldt. Vi glæder os meget, til det bliver sommer, så vi kan få nogle flere siddepladser udenfor,« siger hun om Skt. Knuds Torv, der, når varmen kommer, bliver til et stort marked ud mod Strøget med siddepladser op mod hallen.

»Jeg har en idé om, at det skal være en lækker, lille gryde i solen med masser af liv. Vi vil gerne gøre det til et samlingspunkt i Aarhus.«

Flere siddepladser og stader er dog på vej. Efter planen skal bagerste del af hallen, hvor Danske Bank lige nu holder til, lejes, så kvadratmetertallet kan fordobles engang i 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Umodent

Bente Nielsen, cand.phil., Brabrand
Angående læserbrev fra Clara Kjeldberg Mathiasen (JP Arrhus 17/5).

Islam og danske værdier: Der forskel på tørklæder

Olivia Olsen, Bakkeskoven 115, Skanderborg
Islam er en totalitær politisk ideologi, som ikke giver plads til demokrati.

Debat: Classic Race – et flagskib for klimakommune Aarhus?

Tine Andersen, chefkonsulent, Beder
Aarhus Kommune har lanceret en ambitiøs klimaplan, men alligevel giver man tilladelse til voldsomme udledninger af CO2uden andet formål end underholdning for en lille gruppe racernørder.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her