*

Kultur

Aarhus er nu firstjernet

Den fjerde Michelin-stjerne i Aarhus er vigtig for byens brand og kulturbyåret.

En ny Michelin-stjerne til Aarhus holder gang i fortællingen om en by i fortsat udvikling, mener direktør Peer H. Kristensen, VisitAarhus.

»Nu er vi en firstjernet Michelin-by. Det viser, at Aarhus hele tiden udvikler sig, og vi bevarer et vigtigt momentum,« siger direktøren.

Da restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans i 2015 fik Michelin-stjerner, var det ifølge turistdirektøren med til at sætte fokus på Aarhus som oplagt mål for krydstogt-, kultur- og storbyturister. Peer H. Kristensen glæder sig derfor over, at de tre restauranter beholder deres stjerner, og at en ny er kommet til.

En grundforudsætning

I 2015 kunne byen notere en vækst i overnatninger på 17 pct. Samme år oplevede Aarhus den femtestørste vækst ud af Europas 100 største turistbyer.

»I forhold til den rejse, Aarhus er på mod at blive en international turistby, er Michelin-restauranter en grundforudsætning, der bare skal være på plads. Den fjerde stjerne betyder for os, at de mange internationale rejsejournalister, som har skrevet om vores gastronomi i Aarhus, nu får en ny historie om, at Aarhus har fået sin fjerde stjerne,« fortæller han.

Heldigt tidspunkt

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) har spiseguidens blåstempling af Aarhus stor betydning for byens brand.

»Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til restauranterne for den flotte og velfortjente anerkendelse af deres indsats – ikke mindst til Restaurant Domestic for den nye stjerne til Aarhus,« lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Han mener, at den fjerde stjerne faldt på et meget heldigt tidspunkt, da Aarhus er europæisk kulturhovedstad.

Aarhus i særklasse

»Den nye stjerne sætter en tyk streg under, at Aarhus har restauranter i særklasse – også blandt dem, der ikke har en stjerne. Jeg glæder mig på restauranternes vegne, men også fordi det har enorm betydning for byen. Michelin-stjernerne er med til at underbygge den i forvejen positive fortælling om Aarhus og giver et kæmpe fokus på byen, både nationalt og internationalt. Det er en fantastisk flot gastronomisk fejring af kulturhovedstadsåret.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce
Arkitekten møder arkivaren: Hvad skal ud, når det nye kommer?
To mænd holder styr på visionerne og historien, mens Aarhus gennemgår sin største byudvikling siden 1800-tallet. Stadsarkitekten og stadsarkivaren deler deres tanker her, hvor de står – imellem fortid og fremtid, kulturarv og udvikling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her