*

Kultur

Aarhus er nu firstjernet

Den fjerde Michelin-stjerne i Aarhus er vigtig for byens brand og kulturbyåret.

En ny Michelin-stjerne til Aarhus holder gang i fortællingen om en by i fortsat udvikling, mener direktør Peer H. Kristensen, VisitAarhus.

»Nu er vi en firstjernet Michelin-by. Det viser, at Aarhus hele tiden udvikler sig, og vi bevarer et vigtigt momentum,« siger direktøren.

Da restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans i 2015 fik Michelin-stjerner, var det ifølge turistdirektøren med til at sætte fokus på Aarhus som oplagt mål for krydstogt-, kultur- og storbyturister. Peer H. Kristensen glæder sig derfor over, at de tre restauranter beholder deres stjerner, og at en ny er kommet til.

En grundforudsætning

I 2015 kunne byen notere en vækst i overnatninger på 17 pct. Samme år oplevede Aarhus den femtestørste vækst ud af Europas 100 største turistbyer.

»I forhold til den rejse, Aarhus er på mod at blive en international turistby, er Michelin-restauranter en grundforudsætning, der bare skal være på plads. Den fjerde stjerne betyder for os, at de mange internationale rejsejournalister, som har skrevet om vores gastronomi i Aarhus, nu får en ny historie om, at Aarhus har fået sin fjerde stjerne,« fortæller han.

Heldigt tidspunkt

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) har spiseguidens blåstempling af Aarhus stor betydning for byens brand.

»Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til restauranterne for den flotte og velfortjente anerkendelse af deres indsats – ikke mindst til Restaurant Domestic for den nye stjerne til Aarhus,« lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Han mener, at den fjerde stjerne faldt på et meget heldigt tidspunkt, da Aarhus er europæisk kulturhovedstad.

Aarhus i særklasse

»Den nye stjerne sætter en tyk streg under, at Aarhus har restauranter i særklasse – også blandt dem, der ikke har en stjerne. Jeg glæder mig på restauranternes vegne, men også fordi det har enorm betydning for byen. Michelin-stjernerne er med til at underbygge den i forvejen positive fortælling om Aarhus og giver et kæmpe fokus på byen, både nationalt og internationalt. Det er en fantastisk flot gastronomisk fejring af kulturhovedstadsåret.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
I Dublin sprænger kunstnerne rammen
Kunstneriske eksperimenter er en del af oplevelsen i den irske hovedstad, Dublin. Besøg Projects Arts Centre, hvor U2 spillede før deres gennembrud, få indblik i forfatteren James Joyces liv, kig ind i en rekonstruktion af maleren Francis Bacons atelier og vær en del af publikum, når friske nybrud finder sted. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her