*

Kultur

Den omvendte succes

Aarhus-bandet She’s a Sailor hitter i radioen med numrene ”Beautiful” og ”Back from the sky”, og næste mål er pladekontrakt og masser af livejob. På onsdag spiller de begavet popmusik på Fatter Eskil.

»Jeg hørte ”Beautiful” første gang i P4 en aften derhjemme. Hold da k…, hvor var det fedt, forklarer Jesper Vindberg. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Fakta

She’s a Sailor

  • Pop/rock-band dannet i Aarhus i 2014.
  • Har udgivet to singler i 2016: ”Beautiful” og ”Back from the sky”, som begge er playlistet på P4.
  • Har udgivet ep’en ”Back from the sky” i 2016 med fire numre.
  • Jesper Vindberg, sanger og guitarist. Thomas Albrechtsen, keyboards og kor. Jesper Svane, trommer.

Du kender dem godt.

Du ved det bare ikke.

»Beauti, beautiful. You’re my beautiful, beautiful.«

Måske har du hørt det nummer i radioen, for det har været spillet temmelig mange gange på P4 siden udgivelsen i foråret.

Efterfølgeren ”Back from the sky” har også fået radioplay, og sådan er succesen for bandet She’s a Sailor nærmest kommet oppe fra og ned – eller omvendt, om man vil – for mange nye bands spiller 117 livejob uden nogensinde at få det store gennembrud i den landsdækkende radio.

»Folk kender vores numre – de kender bare ikke os. Det skal de nok komme til,« smiler Jesper Vindberg i en formiddagssnak på Globen Flakket ved åen.

Han er 34 år og sanger, sangskriver og guitarist i She’s a Sailor og bor med kone og to børn i Todbjerg. Han er uddannet cand.public. og arbejder som kommunikationsmedarbejder, og al overskydende tid i det liv går til musikken, og sådan har det altid været.

Forskellige bands

Siden gymnasietiden i Viborg har Jesper Vindberg skrevet og spillet musik med vennen og pianisten Thomas Albrechtsen, og det fortsatte også, efter at de begge flyttede til Aarhus i midten af 00’erne. De har haft en del bands med forskellige folk og spillet mange steder i Aarhus, men siden 2014 har de kaldt sig She’s a sailor og har optaget trommeslager Jesper Svane som medlem af bandet.

De to sidstnævnte er i mellemtiden flyttet til København – det er noget bøvl – men Jesper Vindberg bliver boende med familien i Todbjerg.

Herfra fortsætter han ambitionen om at skabe en levevej i musikken, og i foråret kom han et stort skridt fremad, da ”Beautiful” dukkede op i radioen.

Forhistorien er, at She’s a Sailor havde indspillet ”Beautiful” i Feedback på Lydhavnen og sendt nummeret ud til en række pladeselskaber uden det store held. Iceberg Records i Silkeborg bød dog ind og spurgte, om selskabet måtte forsøge at få nummeret afsat til en reklamefilm. Det sagde de ja til i bandet, men de fik også overtalt pladeselskabet til at udgive nummeret, når de nu alligevel var i gang.

Bandet She’s a sailor – fra venstre Thomas Albrechtsen, Jesper Vindberg og Jesper Svane. Foto: Pr
Og bingo, sagde det så i radioen.

»Jeg hørte ”Beautiful” første gang i P4 en aften derhjemme. Hold da k…, hvor var det fedt. Thomas hørte det også i bilen og var nærmest ved at køre galt. Det er så fantastisk en følelse. En anerkendelse af, at man faktisk kan skrive god musik, og så den vilde tanke om, at nu hører hele Danmark din musik,« forklarer Jesper Vindberg.

Vildt er det også, at allerede 14 dage efter radiogennembruddet sad bandet og tørstede efter mere.

Talentserie

Byens nye bands

Musikken i Aarhus bobler med en vitalitet, som ikke er set længe, siger en af byens bookere, og listen over nye talent- og succesfulde Aarhus-bands er pænt lang.

Med serien ”Byens nye bands” præsenterer JP Aarhus en stribe af dem.

I serien har vi foreløbig skrevet om Velvet Volume, The White Dominos, LISS, Lowly, Yung og Kajsa Vala, og de artikler kan læses på jp.dk/aarhus.

Du er velkommen med musikalske tips og kommentarer. Send dem til jpaarhus@jp.dk

Ekstremt ambitiøse

»Vi er jo ekstremt ambitiøse, så vi gik allerede i gang med at tænke næste træk,« fortæller Jesper Vindberg.

Opfølgeren ”Back from the sky” blev indspillet hos producer Thomas Alstrup i Sejling Studio og udsendt af Iceberg som del af en ep, og det nummer røg direkte i radioprogrammet Madsen på releasedagen.

Musikalsk er programerklæringen følgende:

»Pop er ikke noget skældsord for os, men alt for meget pop er ret fladpandet. Musikken må gerne være iørefaldende, men den skal have flere lag, så vi inviterer folk ind, men også udfordrer dem musikalsk, når de er kommet ind,« siger Jesper Vindberg.

Nu står She’s a Sailor så med to radiohits, og næste mål er at få indspillet og udgivet et helt album i det nye år og en masse livejob.

De skal indspille mere musik og ud på landevejen, og selv om Jesper Vindberg smiler saligt ved tanken om, at han og bandet har booket sig selv en friweekend i sommerhus, hvor de skal være ”alene hjemme” og nørde ny musik, så glæder han sig også til mere livemusik.

»Vi kunne sidde i et studie og skrive musik til solen brænder ud, men det er også ekstremt fedt at komme ud og spille og møde folk med vores musik. Det er en stor oplevelse hver gang,« siger Jesper Vindberg, der kan høres med resten af bandet på onsdag på Fatter Eskil.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Godt forslag om sundhedstjek

Anne Kjeld Pedersen, formand for LEV Aarhus, Hasselbakken 63, Hasselager
Socialdemokraten Anette Poulsen, formand for Handicaprådet og næstformand i Socialudvalget, foreslår i et læserbrev i JP Aarhus den 7/4, at Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse undersøger, hvorvidt der kan indføres regelmæssige sundhedstjek for mennesker med handicap i Aarhus Kommune

Debat: Demokratiet som gave

Keld Friis, Moesgårdvej 15 B, Højbjerg
Demokratiet skal nok vinde og overleve, primært i mangel på noget, der bare minder om et kvalificeret alternativ. Men demokratiet er alligevel konstant truet af, at vi tager det for givet.

Debat: Videre, grønne rammer omkring Moesgaard

Sebastian Jonshøj, formand i Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus
Tænk, hvis man om hundrede år kan stå på Jelshøj og betragte levende hegn, vidtstrakte skove og blomstrende enge i én sammenhængende, dynamisk vekslende idyl?
Restauranter

Masser af rødt kød og kun lidt salat

Der er kød i store mængder på tallerkenerne hos Köd, en restaurant, som man vel godt kan kalde maskulin med dens forkærlighed for rødt kød, men ikke for grøn salat.

Døde dyr, nej tak!

Den veganske bølge har ramt Aarhus. Den aarhusianske blogger Thomas Erex udgiver en kogebog med veganske retter, og byens veganske spisested, Mikuna, leder efter større lokaler.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her