*

 

Kultur

Et madtorv som i gamle dage

Det smager efterhånden af tiden før de store supermarkeder, når man handler i Kridthøj Torvs butikker.

Specialforretningerne på Kridthøj Torv i Højbjerg får om kort tid selskab af vinhandel, og i sko butikkens lokaler åbner en ostebutik . Arkivfoto: Marie Katrine Kragh

Det gamle torv i Højbjerg ligger næsten som et minde fra folkekomediernes tidsalder.

Det engang så moderne, gulmurede butikstorv med de halvt overdækkede gange, flade tage og træindrammede vinduer og døre kan nemt vække nostalgiske følelser hos de besøgende, og det ser ud til, at torvet i endnu højere grad skuer bagud fremover.

For torvet er efterhånden ved at være et rigtig godt madtorv.

Slagter, fiskehandel og bager har ligget side om side længe, og nu får den efterhånden sjældne samling af fødevarebutikker snart selskab af yderligere to butikker.

Perlerækken får nemlig tilføjet en ostehandel og en vinhandel.

Vin & Vin og Smagsgiveriet på Marselis Boulevard åbner en afdeling mellem slagteren, fiskemanden og bageren.

Og det varer heller ikke længe, før skobutikken ved siden af er rømmet, og Lading Ost flytter sit udsalg fra Rundhøj Torv ind i de store lokaler.

Dermed skulle de fleste behov vist kunne dækkes, hvis man medregner genboen SuperBrugsen.

Michael Pasgaard, som er formand for Centerforeningen Kridthøj Torv og ejer af efarvehandel.dk på torvet, glæder sig over de nye butikker.

En unik samling af butikker

»Det er selvfølgelig ærgerligt at miste skobutikken, men vi glæder os over de butikker, som kommer til. Det er ved at være et rigtigt gourmettorv med slagter, fiskemand, ostehandler, vinhandel, bager og en SuperBrugsen, som netop har udvidet. Det er det eneste sted i Aarhus, hvor der efterhånden er så mange af den slags butikker samlet med parkering ved døren,« siger han.

Lars Christensen, der er indehaver af Vin & Vin og Smagsgiveriet, var ikke i tvivl, da han blev tilbudt de tidligere optikerlokaler på Kridthøj Torv.

»Jeg kunne slet ikke lade være med at slå til. Det er virkelig ved blive et fantastisk fødevaretorv med nogle meget stærke aktører,« siger Lars Christensen og fortsætter:

»Der er også masser af liv herude, og den lidt gammeldags måde at gå på torvet gør det til det mest spændende torveområde i byen. Og det vil vi være en del af.«

Udover vin kommer butikken til at sælge et udvalg af de råvarer og specialiteter fra lokale producenter, som man også kan opleve i Smagsgiveriet i den store butik på Marselis Boulevard.

Muligheden for at komme endnu tættere på kunderne i Højbjerg vejede også tungt.

»Der bliver en rigtig god synergi i forhold til den store butik. I forhold til alle de sportsklubber med sponsorater og aftaler, som alle ligger i området, giver det også god mening at komme hertil,« fortæller Lars Christensen og hentyder til aftaler med flere sportsklubber, hvor en procentdel af salgene går til klubberne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye band
Debatindlæg

Debat: Patienter med visse diagnoser må ikke overlades til sig selv

Hanne Holst Rasmussen, sygeplejerske og forfatter, Dagmar Petersens Gade 78, Aarhus C
Det bør ikke være diagnoser, der er afgørende for, om et ubærligt lidende menneske kan få hjælp eller ej.

Debat: Hensynsløs handicapkørsel

Rebekka Andreasen, journalist, medlem af skolebestyrelsen på specialskolen Langagerskolen, Flintebakken 18, Risskov
6 mio. kr. Så mange penge håber Aarhus Kommune at spare på at effektivisere kommunens kørselstilbud, herunder også kørslen med handicappede børn til specialskoler og specialklasser.

Debat: Nu skal kommunens økonomi planlægges – kan vi gøre noget ved det?

KATE RUNGE, speciallæge i samfundsmedicin, medlem af Ældrerådet, tidl. embedslæge, byrådspolitiker og regionspolitiker
Hvad er vigtigst? Er det borgerne? Eller er det byen? Er det, at vi, der bor i Aarhus, trives i vores by? Eller er det vigtigere, at Aarhus bliver kendt ude i verden? Eller det hele?
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Restaurant uden vægt på service

Som det ganske rigtigt hedder i Michelin-guiden er Restaurant Pondus en lille rustik restaurant med god mad til rimelige priser. Til gengæld kunne den godt lægge mere vægt på den gode service og atmosfære.

Kreativ strandvejsmad

Restaurant: Opfindsomheden er stor på Nordrestrandvej, og serveringerne er en fryd for øjet. Samtidig er omgivelserne rare – og serviceniveauet højt.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Bolig
Engangsklude: Skal de genbruges eller smides ud?
Er det ressourcespild at smide engangs-rengøringsklude ud – eller bruger vi flere ressourcer på at vaske dem i vaskemaskinen? Fru Grøn er ikke i tvivl – læs hvorfor her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her