*

Kultur

Masser af madmarkeder skyder op i byen i år

Mad: Gastronomi er blevet et hit, og der er et jubelår i vente for dem, som elsker streetfood, delikatesser og råvarer i rare omgivelser.

Aarhus får i løbet af 2016 sine egne madmarkeder – både faste og midlertidige. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Aarhus er ved at blive et slaraffenland for de madglade.

Også for dem, hvis pengepunge og ambitioner ikke helt rækker til en af byens Michelin-restauranter.

Der skyder nemlig det ene madmarked efter det andet op i Smilets By. Herunder følger et overblik over nogle af de forskellige mad- og råvaremarkeder.

De permanente:

Aarhus Central Foodmarket:

Sankt Knuds Torv.

Et mad- og specialitetsmarked, som skal have til huse i Aarhus Hallen og på Sankt Knuds Torv, hvor begge dele bliver ombygget til formålet.

»Umiddelbart håber vi, at vi får både råvaresalg, specialiteter og madboder, men det kommer helt an på, hvad aarhusianerne og stadeholderne kan og vil,« fortalte Lene Nygaard fra Dansk Ejendoms Management, der står bag projektet.

Aarhus Central Foodmarket skal efter planen åbne til sommer.

Øboderne:

Pier 2 ved Navitas.

Øboderne kommer til at skille sig lidt ud i forhold til de andre aktører.

»Vi er ikke et decideret madmarked, men byens nye markedsplads. Gastronomidelen er kun en del af vores marked, og vi favner meget bredere end det. Der kommer til at være et marked for design, unika-varer, kunst og lopper ved siden af gastronomien,« forklarer Christian Willesen, som er en af folkene bag.

Markedet åbner i weekenden den 7.-8. maj og vil køre hver weekend indtil efteråret – »så længe vejret tillader det«.

Aarhus Street Food:

Ved rutebilstationen.

Hvis alt går vel, slår Aarhus Street Food dørene op til deres permanente madmarked i løbet af foråret.

Der skal dog lige falde en forhandling på plads, før beliggenheden i den gamle busgarage ved rutebilstationen endeligt kan bekræftes.

Sarah Piccioli fra Sicilien var med, da Det Dansk-italienske Handelskammer i Aarhus i efteråret 2014 stod bag smagsudstillingen Gusto, buon gusto på et madmarked i Frederiks Allé. Arkivfoto: Ida Munch

»Vores idé er, at det enkelte køkken kan komme billigt i gang. Man deles om udgifterne, og ingen tjener på huslejen. Det giver skævheder, en følelse af undergrund og mad fra hele verden. Der bliver alle typer af mad og noget for alle pengepunge,« forklarer Thomas Bendtsen, som er en af folkene bag. Madmarkedet kommer til at være åbent dagligt.

Smagsgiveriet:

Marselis Boulevard 177.

Smagsgiveriet er et råvaremarked, hvor små østjyske producenter sælger ud af deres varer af høj kvalitet.

Smagsgiveriet har åbent mandag til lørdag i Vin & Vins åbningstid kl. 10-19 og 10-15 om lørdagen.

Grønttorvet:

Ingerslevs Boulevard.

Det gamle grøntmarked på Frederiksbjerg lever stadig i bedste velgående, og her sælges frugt og grønt hver onsdag og lørdag kl. 7-14.

Pop-up-markederne:

Udover de permanente markeder byder 2016 også på et væld af enkeltstående markeder. Her er et udpluk fra de største aktører.

Kødbyens Mad og Marked:

Kulbroen ved Sydhavnen og ved andre enkeltstående begivenheder:

16.-17. april: Åbningsfest.

28. april-1. maj: Festival Food Court i Ridehuset under Spot-festivalen.

16. maj: BørnefestiBal i Vennelystparken.

21. maj: Forårsmarked ved Godsbanen.

27.-29. maj: Sommermarked ved Kulbroen.

13. august: Sommer.Chillout.Aarhus ved musikhuset.

21.-21. august: Cyklo Cykelfestival ved musikhuset.

26.-28. august: Aarhus Festuge ved Kulbroen.

11.-12. december: Julemarked ved Godsbanen.

Spiselauget:

Godsbanen.

19.-20. maj kl. 11-17: Spiselauget arrangerer et foodcourt med fire madboder i forbindelse med Finders Keepers.

21. maj: Godsbanens Forårsmarked i samarbejde med Kødbyens Mad og Marked. Madmarked med 30-40 madboder fordelt i gårdhaven, den rå hal og Institut for x.

24.-25. august kl. 11-17: Spiselauget arrangerer et foodcourt med madboder i forbindelse med Finders Keepers.

Under hele festugen arrangerer Spiselauget et madmarked med 20-40 madboder.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her