*

 

Kultur

Masser af madmarkeder skyder op i byen i år

Mad: Gastronomi er blevet et hit, og der er et jubelår i vente for dem, som elsker streetfood, delikatesser og råvarer i rare omgivelser.

Aarhus får i løbet af 2016 sine egne madmarkeder – både faste og midlertidige. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Aarhus er ved at blive et slaraffenland for de madglade.

Også for dem, hvis pengepunge og ambitioner ikke helt rækker til en af byens Michelin-restauranter.

Der skyder nemlig det ene madmarked efter det andet op i Smilets By. Herunder følger et overblik over nogle af de forskellige mad- og råvaremarkeder.

De permanente:

Aarhus Central Foodmarket:

Sankt Knuds Torv.

Et mad- og specialitetsmarked, som skal have til huse i Aarhus Hallen og på Sankt Knuds Torv, hvor begge dele bliver ombygget til formålet.

»Umiddelbart håber vi, at vi får både råvaresalg, specialiteter og madboder, men det kommer helt an på, hvad aarhusianerne og stadeholderne kan og vil,« fortalte Lene Nygaard fra Dansk Ejendoms Management, der står bag projektet.

Aarhus Central Foodmarket skal efter planen åbne til sommer.

Øboderne:

Pier 2 ved Navitas.

Øboderne kommer til at skille sig lidt ud i forhold til de andre aktører.

»Vi er ikke et decideret madmarked, men byens nye markedsplads. Gastronomidelen er kun en del af vores marked, og vi favner meget bredere end det. Der kommer til at være et marked for design, unika-varer, kunst og lopper ved siden af gastronomien,« forklarer Christian Willesen, som er en af folkene bag.

Markedet åbner i weekenden den 7.-8. maj og vil køre hver weekend indtil efteråret – »så længe vejret tillader det«.

Aarhus Street Food:

Ved rutebilstationen.

Hvis alt går vel, slår Aarhus Street Food dørene op til deres permanente madmarked i løbet af foråret.

Der skal dog lige falde en forhandling på plads, før beliggenheden i den gamle busgarage ved rutebilstationen endeligt kan bekræftes.

Sarah Piccioli fra Sicilien var med, da Det Dansk-italienske Handelskammer i Aarhus i efteråret 2014 stod bag smagsudstillingen Gusto, buon gusto på et madmarked i Frederiks Allé. Arkivfoto: Ida Munch

»Vores idé er, at det enkelte køkken kan komme billigt i gang. Man deles om udgifterne, og ingen tjener på huslejen. Det giver skævheder, en følelse af undergrund og mad fra hele verden. Der bliver alle typer af mad og noget for alle pengepunge,« forklarer Thomas Bendtsen, som er en af folkene bag. Madmarkedet kommer til at være åbent dagligt.

Smagsgiveriet:

Marselis Boulevard 177.

Smagsgiveriet er et råvaremarked, hvor små østjyske producenter sælger ud af deres varer af høj kvalitet.

Smagsgiveriet har åbent mandag til lørdag i Vin & Vins åbningstid kl. 10-19 og 10-15 om lørdagen.

Grønttorvet:

Ingerslevs Boulevard.

Det gamle grøntmarked på Frederiksbjerg lever stadig i bedste velgående, og her sælges frugt og grønt hver onsdag og lørdag kl. 7-14.

Pop-up-markederne:

Udover de permanente markeder byder 2016 også på et væld af enkeltstående markeder. Her er et udpluk fra de største aktører.

Kødbyens Mad og Marked:

Kulbroen ved Sydhavnen og ved andre enkeltstående begivenheder:

16.-17. april: Åbningsfest.

28. april-1. maj: Festival Food Court i Ridehuset under Spot-festivalen.

16. maj: BørnefestiBal i Vennelystparken.

21. maj: Forårsmarked ved Godsbanen.

27.-29. maj: Sommermarked ved Kulbroen.

13. august: Sommer.Chillout.Aarhus ved musikhuset.

21.-21. august: Cyklo Cykelfestival ved musikhuset.

26.-28. august: Aarhus Festuge ved Kulbroen.

11.-12. december: Julemarked ved Godsbanen.

Spiselauget:

Godsbanen.

19.-20. maj kl. 11-17: Spiselauget arrangerer et foodcourt med fire madboder i forbindelse med Finders Keepers.

21. maj: Godsbanens Forårsmarked i samarbejde med Kødbyens Mad og Marked. Madmarked med 30-40 madboder fordelt i gårdhaven, den rå hal og Institut for x.

24.-25. august kl. 11-17: Spiselauget arrangerer et foodcourt med madboder i forbindelse med Finders Keepers.

Under hele festugen arrangerer Spiselauget et madmarked med 20-40 madboder.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye band
Debatindlæg

Debatindlæg: Fodbold og atletik er ikke modsætninger

Søren Højlund Carlsen, Svalevej 3, Aarhus V
Om så AGF spillede i bunden af 2. division, ændrer det ikke på det ubestridelige faktum, at deres stadion for nuværende er et stort atletikstadion.

Debatindlæg: Håb om en AGF-kamp uden frygt og bæven

Niels Anders Klitgaard, Rulkedalen 38, Odense S
Det er nu 60 år siden, jeg forlod Aarhus (1957), og jeg var indtil dette tidspunkt en flittig gæst på Aarhus Stadion.

Debatindlæg: En pinlig rosenhave på Marselisborg

Gudrun Skovrup Larsen, Grønspættevej 1, Egå
For 14 dage siden var jeg for første gang en tur i Marselisborg Slotshave, jeg havde forestillet mig en smukt anlagt og velholdt park med flot udsigt.
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Restaurant uden vægt på service

Som det ganske rigtigt hedder i Michelin-guiden er Restaurant Pondus en lille rustik restaurant med god mad til rimelige priser. Til gengæld kunne den godt lægge mere vægt på den gode service og atmosfære.

Kreativ strandvejsmad

Restaurant: Opfindsomheden er stor på Nordrestrandvej, og serveringerne er en fryd for øjet. Samtidig er omgivelserne rare – og serviceniveauet højt.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Bolig
»Det er rystende, hvor meget mere man kan få for pengene ved at køre 100 kilometer væk fra Rådhuspladsen«
Forskellen på huspriserne i Danmark er store. Landet er yt, mens byen og specielt hovedstaden er in, og så er forstæderne blevet populære, fordi flere byboere vælger at flytte væk fra centrum. Det bevirker et skub i bolighandlen i de større byers opland. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her