*

Kultur

Nyt liv i Aarhus Hallen

Den gamle Aarhus Hallen og Skt. Knuds Torv skal omdannes til et nyt madmarked i grønne omgivelser.

Skt. Knuds Torv med Aarhus Hallen i det bageste hjørne bliver centrum for det nye madmarked. Visualisering: Aarhus Central Foodmarket

I København flokkes madelskere om Torvehallerne, og nu skal Aarhus have sit eget mekka for såkaldte ”foodies”.

Den aarhusianske erhvervsmand Frantz Longhi, som bl.a. ejer Nordisk Spisehus og designvirksomheden Kähler, åbner i løbet af sommeren 2016 Aarhus Central Foodmarket. Frantz Longhi har lejet 700 kvm af det tidligere forlystelsessted Aarhus Hallen, og bygningens stueetage skal indrettes med plads til både madboder og mere faste madsteder.

»Det centrale madmarked giver plads til iværksættere og samarbejder på tværs af konstellationer. Nye som erfarne, der har lysten og modet til at bidrage til byens udvikling,« siger Frantz Longhi.

Som del af Aarhus Central Foodmarket skal der etableres en ny facade i stueetagen ud mod torvet, og hele facaden på Aarhushal-bygningen skal efter planen dekoreres med grønne planter for at understrege bygningens sammenhæng med det foranliggende Skt. Knuds Torv ved Ryesgade. Her vil initiativtageren alt efter vejret og årstiden trække madstederne fra hallen udendørs. Der skal også være mulighed for udendørs arrangementer som koncerter og udendørs biograf mm. Ifølge Frantz Longhi vil det betyde, at de hvert år omkring 15 millioner besøgende på gågaden i Aarhus kan få nye oplevelser på strøgturen.

Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening, fastslår, at det kommende madsted passer godt til byen.

»Det er noget, som vi har savnet og manglet i bybilledet. Så på den måde kan det tilføre en ny dimension til oplevelserne i Aarhus. Området er et godt sted at etablere madmarkedet. Jeg tror, at det kan blive en rigtig spændende food-oase, som folk hurtigt vil tage til sig. Området har tidligere været svært at trække folk hen til, men dette initiativ er så ekstra ordinært spændende, at jeg er sikker på, at det kan gøre en forskel,« siger Claus Bech.

Aarhus Hallen blev indviet den 1. april 1938. Dengang var der plads til 5.000-6.000 besøgende. Ifølge Aarhus Stadsarkiv lykkedes det i 1938 bl.a. at tiltrække den amerikanske jazzpianist ”Fats” Waller sammen med Svend Asmussen og senere danseren Josephine Baker til stedet. A/S Aarhus Hallen gik konkurs i 1961. Hallen har derefter bl.a. været brugt til forskellige arrangementer, restaurant, dansested, bowling og som postterminal.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Ferier er en fantastisk tid at arbejde i en sfo

Jan Olesen, ansat, Hasle SFO Alkevej 9, Egå
Specielt sommerferien er en rigtig god tid. Normeringen er i top, tempoet falder langsomt til næsten ugidelighed …
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her