*

Kultur

Nyt liv i Aarhus Hallen

Den gamle Aarhus Hallen og Skt. Knuds Torv skal omdannes til et nyt madmarked i grønne omgivelser.

Skt. Knuds Torv med Aarhus Hallen i det bageste hjørne bliver centrum for det nye madmarked. Visualisering: Aarhus Central Foodmarket

I København flokkes madelskere om Torvehallerne, og nu skal Aarhus have sit eget mekka for såkaldte ”foodies”.

Den aarhusianske erhvervsmand Frantz Longhi, som bl.a. ejer Nordisk Spisehus og designvirksomheden Kähler, åbner i løbet af sommeren 2016 Aarhus Central Foodmarket. Frantz Longhi har lejet 700 kvm af det tidligere forlystelsessted Aarhus Hallen, og bygningens stueetage skal indrettes med plads til både madboder og mere faste madsteder.

»Det centrale madmarked giver plads til iværksættere og samarbejder på tværs af konstellationer. Nye som erfarne, der har lysten og modet til at bidrage til byens udvikling,« siger Frantz Longhi.

Som del af Aarhus Central Foodmarket skal der etableres en ny facade i stueetagen ud mod torvet, og hele facaden på Aarhushal-bygningen skal efter planen dekoreres med grønne planter for at understrege bygningens sammenhæng med det foranliggende Skt. Knuds Torv ved Ryesgade. Her vil initiativtageren alt efter vejret og årstiden trække madstederne fra hallen udendørs. Der skal også være mulighed for udendørs arrangementer som koncerter og udendørs biograf mm. Ifølge Frantz Longhi vil det betyde, at de hvert år omkring 15 millioner besøgende på gågaden i Aarhus kan få nye oplevelser på strøgturen.

Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening, fastslår, at det kommende madsted passer godt til byen.

»Det er noget, som vi har savnet og manglet i bybilledet. Så på den måde kan det tilføre en ny dimension til oplevelserne i Aarhus. Området er et godt sted at etablere madmarkedet. Jeg tror, at det kan blive en rigtig spændende food-oase, som folk hurtigt vil tage til sig. Området har tidligere været svært at trække folk hen til, men dette initiativ er så ekstra ordinært spændende, at jeg er sikker på, at det kan gøre en forskel,« siger Claus Bech.

Aarhus Hallen blev indviet den 1. april 1938. Dengang var der plads til 5.000-6.000 besøgende. Ifølge Aarhus Stadsarkiv lykkedes det i 1938 bl.a. at tiltrække den amerikanske jazzpianist ”Fats” Waller sammen med Svend Asmussen og senere danseren Josephine Baker til stedet. A/S Aarhus Hallen gik konkurs i 1961. Hallen har derefter bl.a. været brugt til forskellige arrangementer, restaurant, dansested, bowling og som postterminal.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Socialdemokratisk mudder

Jakob Søgaard Clausen, politisk næstformand i DF Ungdom Aarhus Brendstrupgårdsvej 9D 1,02 Aarhus N
Som politisk ordfører for Socialdemokraterne burde Peter Udengaard bruge sin tid på at argumentere for den socialdemokratiske politik.

Læserbrev: Forbrydelser betaler sig åbenbart alligevel

Johnny F. Andresen, folketingskandidat (DF) Aarhus og Østjyllands Storkreds førstesuppleant til Viborg Byråd
Man har med Levakovic-dommen vist, at forbrydelser kan betale sig.

Debat: Sorteret eller respekteret

Lisbet Ulbjerg Kristensen, supervisor og mentor lokalt i Aarhus og på landsplan for Blå Kors Danmark
Vi kan mene det, vi gør, men flytte på en islamisk kultur, som bygger på helt andre søjler end vores, det magter vi vist alligevel ikke i vor by, selv om vi om føje tid bliver hovedstad i Europa.
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Fransk med god fornøjelse

Lecoq ligger meget passende i det aarhusianske Latinerkvarteret og byder på franske fristelser til priser, der er til at betale. Restauranten har en særlig atmosfære, som er værd at opleve.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Viden
Satellitbilleder hjælper danske landmænd
Med billeder fra den europæiske satellit Sentinel-2A kan landmænd nu finde ud af, hvor de skal gøde, og statens kontrollører kan se, om landbrugsstøtten gives efter reglerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her