*

Kultur

Erhvervsleder: Nu må vi stå sammen om 2017-projektet

Der er noget for alle i 2017, men der er også brug for et fællesskab, mener Schouwdirektør Jens Bjerg Sørensen.

Der var både fest og farver, da Fonden Aarhus 2017 torsdag havde indkaldt til møde i Turbinehallen på havnen for at fortælle om nogle af de store begivenheder i kulturhovedstadsåret. Blandt tilhørerne var Jens Bjerg Sørensen og Karin Salling, der begge har taget aktiv del i begivenhederne. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Nu må erhvervslivet komme ind i 2017-kampen.

»Det er tid at stå sammen og løfte i flok.«

Det siger Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co. og medlem af Fondens Aarhus 2017’s bestyrelse. Sammen med flere hundrede andre fra det lokale og regionale erhvervs- og kulturliv var han torsdag til 2017-fondens præsentation af de bærende programpunkter for kulturhovedstadsåret i 2017.

Det omfattede bl.a. et udendørs skuespil med Det Kongelige Teater på Moesgaard Museum, et 4 km langt kunstprojekt fra Aros til Ballehage, en historisk fortælling om Aarhus i Den Gamle By, nytænkning af den danske madkultur, ballet, gentænkte hits og en international børnelitteraturfestival.

Det er et flot og bredt funderet program, som rummer noget for alle, mener Jens Bjerg Sørensen.

»Det er en stor fornøjelse at se, at alle de store kulturinstitutioner i Aarhus går all-in i kulturhovedstadsåret. Det giver en god energi. Jeg kan også høre, at det rører på sig i erhvervslivet, efterhånden som programmet er blevet mere og mere konkret,« siger han.

Schouw-direktøren arbejder især med fundraising på 2017-fondens vegne, med en slet skjult opfordring til sine kolleger om at gå aktivt med, enten ret kontant eller som ambassadører, der skal sprede gode budskaber.

»Nu har vi set et samlet billede af, hvordan 2017 kommer til at forme sig, og jeg fornemmer en stolthed over projektet. Men 2017 lykkes kun, hvis vi står sammen,« siger Jens Bjerg Sørensen.

Salling vil se det hele

En af bidragyderne til 2017-fonden er Salling Fondene, der har givet 20 mio. kr. til Aarhus 2017-kassen og samtidig har doneret millioner af kroner til renovering og udbygning af kultur- og fritidslivet i Aarhus, uden at det dog har været med sigte på 2017.

Så er nedtællingen til 2017 begyndt

»Jeg er positivt overrasket over det, som jeg har set i dag, og jeg er imponeret over, at fonden har fået så mange grene med. Det viser, hvordan det rykker, når kulturinstitutionerne samarbejder,« siger Karin Salling, næstformand i fondene.

»Hvis man spørger mig, hvad jeg gerne vil opleve i 2017, vil jeg sige: det hele.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Balladen om politiskolen skyldes mangelfuld ledelse

Jens Anker Hasager, offentlig chef, Hejrebakken 55, Brabrand
Hvorfor er der næsten dagligt eksempler i pressen på sager i den offentlige forvaltning, der ikke er i orden, når de fremlægges – uanset hvilken del af den offentlige sektor vi taler om?

Debatindlæg: Lad os bruge kunsten til at gentænke vores samfund

Rasmus Nordqvist, kulturordfører for Alternativet
Med Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017 får vi et enestående indblik i, hvordan kunsten og kulturen kan bidrage til at udvikle vores samfund i en helt ny retning.

Debatindlæg: Kvindesvømning er ikke et problem

Josephine Fock, integrationsordfører for Alternativet valgt i Østjyllands Storkreds
Madlavning for mænd, teater for børn, fodbold for kvinder og aerobic for pensionister. Skal de initiativer også politiseres og bekæmpes med misbrug af ord om ligestilling og frisind?
Restauranter

Martin Ib åbner madmarkeder

Til marts åbner kokken Martin Ib kantine og eventlokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Her åbner han også MIBmadmarked, og målet er at åbne i alt 20 MIBmarkeder i Jylland og på Fyn inden 2020.

Kold mad - og blandingsvin

Restaurantanmeldelse: Det kniber gevaldigt med ambitionsniveauet på Lajmi — både når det gælder mad og betjening.

Rar Bar er blevet til Ombord

Dansk mad: Allan Thallaug og Kristian Sørensen står bag Ombord, Jægergårdsgades nye restaurant, der ligger, hvor Rar Bar lå i 12 år. Det er de to kokkes tredje restaurant.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her