*

Kultur

Northside satte rekord med kaffegrums, ølkander og overskudsmad

Den bæredygtige musikfestival Northside nåede nye mål i 2015.

Northside kom i 2015 13 pct. tættere på målet om en affaldsfri festival, viser ny rapport. Foto: Gregers Tycho.

940 kg overskudsmad gik til sultne aarhusianere, kaffegrums blev til gødning hos Friland og brugte ølkander blev taget i brug på endnu en festival allerede 14 dage efter, at Northside var overstået.

Blandt andet sådan fik den aarhusianske musikfestival sat personlig rekord i bæredygtighed og sorteret 53 pct. af i alt 100 tons affald i 2015. Altså 13 pct. mere end året forinden. Det viser festivalens netop offentliggjorte bæredygtighedsrapport.

Den viser i øvrigt, at festivalen nåede en samlet økologiprocent på over 80 pct. i festivalens madboder, at 93 pct. af gæsterne ankom på cykel eller til fods, og at 57 pct. af alt træ brugt på festivalen kom fra skove, hvor der ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere.

»Vi er overordentlig stolte over at være kommet i mål med så mange af målsætningerne for sidste års festival, men det stopper naturligvis ikke her. Vi har fortsat en ambition om at blive en 100 pct. økologisk og affaldsfri festival, og inden for økologi kommer vi rigtigt tæt på målet til sommer,« lyder det i en pressemeddelelse fra festivalen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

»Nogle kalder min musik for scandicana«

Sanger, sangskriver og guitarist Kajsa Vala har sat skub i karrieren med et nyt album, spilletid på P4 og to sange til filmen ”1-2-3-NU”. Lørdag den 29. oktober spiller hun med band på HeadQuarters.
Debatindlæg

Debat: Rød budgetkarrusel koster ældre i Aarhus dyrt

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge | Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg

Debat: Udvidelsen af E45 giver mere tid med familien

Naser Khader, Folketingsmedlem (K)
Vi vil alle sammen hellere bruge tiden med familien end med bilradioen.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Hestepærer i gourmetklassen

Restaurant: Det kører for Aarhus som aldrig før på det kulinariske område. Nu slutter endnu en restaurant sig til toppen. Kokkene sprudler i køkkenet på Mejeriet på Vilhelmsborg, og tjenerne følger med. Det giver seks stjerner.

Franskmændene har indtaget Bruunsgade

Nordisk Spisehus har lanceret en menu med signaturretter fra franske Michelin-restauranter og kombinerer dem med spisehusets egne retter. Et eksperimenterende verdenskøkken, kalder restauranten det.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her