*

Kultur

Århus får en ny litteraturfestival

Carsten Jensen og amerikanske Sherry Jones er topnavne under Vild med ORD/Århus Litteraturfestival, som foregår over 10 dage i marts.

Carsten Jensen er et af topnavnene på den nye litteraturfestival. Foto: Jan Grarup/Polfoto

Med ”Vild med ORD/Århus Litteraturfestival” er Århus tilbage på litteraturens landkort. Over 10 dage fra fredag den 6. marts til søndag den 15. marts vil forfattere som Carsten Jensen og amerikanske Sherry Jones deltage i festivalen, som foregår på kulturinstitutioner som Svalegangen, Kvindemuseet og Moesgård Museum. Derudover vil andre kendte forfattere som Elsebeth Egholm, Svend Åge Madsen også deltage i festivalen.

Festivalen adskiller sig fra øvrige litteraturfestivaler ved at være underlagt et tema for at udfordre de besøgende til at være i dialog, tænke nyt og have mulighed for selv at agere. Temaet for ”vild med ORD 2009” er ”Verden i litteraturen - litteraturen i byen”.

»Denne festival er meget mere end anmeldere, der interviewer forfatterne om deres seneste bogudgivelser,« siger projektleder Christina Faaborg Jensen.

»Her vil forfattere diskutere med forfattere ud fra temaet, og det vil give en langt mere interessant dialog.«

Ytringsfrihedens vilkår
På festivalen kan man blandt mange andre møde den amerikanske forfatter og journalist Sherry Jones. Med sin roman ”Medinas Juvel”, som handler om Muhammeds barnebrud Aisha og den tidligste udvikling af islam i Mellemøsten, har hun skabt voldsomt røre i USA.

I Århus vil Sherry Jones debattere ytringsfrihedens vilkår og vurdere fortællingen som brobygger mellem religioner og kulturer. Hun tager afsæt i de anfægtelser, som amerikanske forlag - af frygt for hævnakter fra muslimer - havde mod at udgive romanen.

»Hendes mod til at skrive om Muhammeds barnebrud gør hende interessant,« siger Christina Faaborg Jensen.

En af Danmarks mest populære forfattere, Carsten Jensen, deltager også. Forleden blev hans roman ”Vi, de druknede” kåret af Morgenavisen Jyllands-Postens læsere som ”vor tids danske roman”.

»Med hans rejseromaner passer han perfekt ind i temaet,« siger Christina Faaborg Jensen.

Festivalen støttes af kulturpuljer i Århus Kommune, Danske Banks Initiativpulje, reklamebureauet Par no 1 og trykkeriet Scanprint. Hvis litteraturfestivalen bliver en succes, er det tanken at gøre den til en årligt tilbagevendende begivenhed.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her