*

Kultur

Kunstner kastede med handsker

I går eftermiddags var Rådhusparkens græstæppe fyldt med 650 enlige handsker og 50 par. Se de sjove billeder.

Handsken er kastet.

650 enlige handsker og 50 par i alle regnbuens farver blev i går eftermiddags spredt ud over området omkring Rådhusparken og Aros. Og de mange herreløse handsker tiltræk sig en del opmærksomhed fra forbipasserende århusianere. Det fortæller kunstneren Flemming Rolighed, som stod bag eventen.

»De offentlige pladser er til for alle. Der er vi alle lige. Derfor er det interessant at lave en event i offentligheden. Folk bliver revet ud af den daglige trummerum, og der bliver stillet spørgsmål,« siger Flemming Rolighed.

Mange ledte efter par

Kunstneren fortæller, at rigtig mange mennesker kom forbi og gik rundt med en stak handsker i håb om at finde et par, som de kunne tage med hjem.

»Jeg stod der i cirka fire timer og kiggede på, at folk ledte efter et par handsker. Folk var meget nysgerrige, og det var netop meningen med eventen. Desuden havde jeg en god dialog folk. De spurgte alle sammen til, hvad det gik ud på,« siger han.

Flemming Rolighed lavede eventen for at få folk til at fokusere mere på kunst.

»I gamle dage, når man skulle i duel, kastede man handskerne på jorden. Så det moderne udtryk ”handsken er kastet” betyder en udfordring. En udfordring i at medmennesker skal tage deres kære i hånden og give dem dannelsesrejser. Det handler om de gode oplevelser. Det var en stor glæde at se så mange skoleklasser komme forbi og gå ind på Aros. Det mangler institutioner at gøre i de små byer,« udtaler Flemming Rolighed.

Havde ikke spurgt om lov

Han havde hverken spurgt kommunen eller Aros om lov til at lave eventen, og det var lige ved at give problemer.

»Både kommunens folk og dem på Aros kom ud til mig og spurgte, hvad der foregik, men efter jeg havde forklaret dem, hvad det gik ud på, fik jeg lov til at blive,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her