*

Kultur

Leonard Cohen (Rådhusparken Århus)

Den canadiske sanger forførte Århus med en stemme i særklasse. De klassiske sange blev leveret med lige dele humor og ydmyghed.

Leonard Cohen henrykkede publikum i Rådhusparken i Århus. Foto: Casper Dalhoff

Rådhusparken, Århus:

Leonard Cohen;

søndag

Leonard Cohen vinder på stemmen, sangene og sit venlige væsen.

Efter en forlænget weekend med guitarstøj og elektroniske eksperimenter på Roskilde Festival var det nærmest befriende at komme hjem til Århus C, hvor den klassiske sangskrivning var i fokus.

Ingen af de mange forskellige bands og solister, som denne anmelder oplevede under dette års festival, kan synge og skrive sange som mesteren Leonard Cohen, der gav en tre timer lang koncert i Rådhusparken.

Det stod klart få sekunder inde i koncertens åbningsnummer ”Dance Me To The End Of Love”, da de første toner af hovedpersonens smukke dybe røst skabte jubel ned gennem rækkerne foran scenen.

Stort overskud

At Leonard Cohen kan synge og har et særligt talent for at skrive klassiske rocksange er almindelig kendt for alle, der har interesseret sig bare en lille smule for rockmusik i løbet af de seneste 40 år.

Men at den i dag 73-årige canadiske sangskriver, som netop er draget på sin første turné i 15 år, har overskud til at småløbe rundt på scenen og fyre vittigheder af mellem numrene, kom bag på flere af de godt 10.000 gæster, som havde løst billet til aftenens koncert.

»Han er jo sjov,« udbrød en kvinde overrasket, da Leonard Cohen havde karakteriseret korpigernes ”Dubidu” som svaret på alle livets spørgsmål.

Han nævnte navnene på alle de medikamenter, han har brugt for at holde en depression i skak og fortalte om, hvordan han havde søgt lindring i både filosofien og religionen.

»Men intet af det kunne holde glæden på afstand,« tilføjede han grinende.

En følsom mand

Leonard Cohen ér sjov, men som mange af hans sange mere end antyder, er han også en følsom mand.

I Århus virkede han oprigtigt rørt over publikums varme modtagelse og måtte sågar sætte en finger i øjenkrogen for at stoppe en tåre, da publikum kvitterende med stor jubel efter en smuk version af ”Ain’t No Cure For Love”.

Gang på gang bukkede og takkede sangeren ydmygt for publikums respons og gæstfrihed.

»Det er en stor ære at synge for jer,« sagde han.

Fantastisk stemning

Musikhuset Aarhus og RMT Productions, som har arrangeret koncerten i fællesskab, forsøgte forgæves at trække 15.000 mennesker i Rådhusparken søndag aften.

Men de omkring 10.000 betalende gæster fik uden tvivl en bedre oplevelse, end de havde fået, hvis der havde været udsolgt.

Alle havde luft omkring sig til at klappe og rocke på stedet, men Rådhusparken virkede på ingen måde tyndt befolket.

Parkens store kor var fyldigt på den tidløse klassiker ”Hallelujah”, men under en nærmest nøgen version af ”Suzanne” var det måbende publikum så lydløst, at man kunne høre fuglene kvidre om kap med korpigerne, der gav hovedpersonens mørke røst et ekstra pift.

Tre timer

Koncerten stod på i tre timer, og det var ikke et minut for meget. At dømme efter humøret hos publikum, bandmedlemmerne og hovedpersonen selv, kunne den have været i gang endnu.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her