*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Lys og farver på byens tårn

Til daglig fremstår det marmorgråt med irgrønne bølger, men for tiden er rådhustårnet et virvar af lys og farver. Kunstneren Tine Bech står bag lyssætningen, men hun er ikke alene om udsmykningen. Hver aften mellem kl. 18 og 22 frem til på søndag kan aarhusianere i hold à maks. 10 personer ad gangen fra et kontrolrum på taget af Karolinegården styre lyset og farverne på tårnet. Et nyt hold lukkes ind hvert kvarter. På den måde skabes et changerende og brugerskabt lys- og farvekunstværk. ”We Believe”, som byrumsprojektet hedder, er udtænkt af Tine Bech Studio og skabt til rådhustårnet i samarbejde med Gøglerskolen og kunstnerfællesskabet Skjulte Steder. Foto: Tanja Carstens Lund

Til daglig fremstår det marmorgråt med irgrønne bølger, men for tiden er rådhustårnet et virvar af lys og farver. Kunstneren Tine Bech står bag lyssætningen, men hun er ikke alene om udsmykningen. Hver aften mellem kl. 18 og 22 frem til på søndag kan aarhusianere i hold à maks. 10 personer ad gangen fra et kontrolrum på taget af Karolinegården styre lyset og farverne på tårnet. Et nyt hold lukkes ind hvert kvarter.

På den måde skabes et changerende og brugerskabt lysog farvekunstværk. ”We Believe”, som byrumsprojektet hedder, er udtænkt af Tine Bech Studio og skabt til rådhustårnet i samarbejde med Gøglerskolen og kunstnerfællesskabet Skjulte Steder.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her