*

Kommunalvalg Aarhus
Kultur

Kulturhovedstadsåret slutter med natlig fest

75 koncerter på 20 spillesteder i hele byen skal gøre den 9. december til en fest og et farvel til 2017-året.

Der bliver fest og musik til den lyse morgen, når Aarhus den 9. december vinker farvel til kulturhovedstadsåret og sender stafetten videre til Leeuwarden i Holland og Valletta på Malta.

Fra den lyse eftermiddag til den mørke nat skal der være fest i hele byen, fortæller 2017-fonden, der nu er klar med det endelige program for festlighederne, som omfatter over 75 gratis koncerter på 20 spillesteder i Aarhus.

Her kan man komme godt rundt i de musikalske genrer, bl.a. metal, jazz, elektropop, rap, punkrock, klassisk, new folk og elektronisk musik.

Kaffe og kunst

Aarhus 2017

Den store afslutningsfest

Den 9. december siger Aarhus med festligheder på havnen og mere end 75 gratis koncerter i Midtbyen farvel til 2017-året.

Første koncert er på Godsbanen kl. 14, og den sidste koncert slutter samme sted kl. 7 næste morgen.

Klokken 17 vises den officielle afslutningsceremoni, der foregår i Hvide Sande, på storskærm på Aarhus Havn. Derefter kan man høre digteren Mads Myginds ord til en film om Aarhus.

Det fulde program kan ses på www.aarhus2017.dk.

Hertil kommer, at Væksthusene i Botanisk Have bliver omdannet til en lysende installation, mens man på Bispetorvet kan høre vinderen fra ”Rethink The Hit”, Jens Gustav, samt unge talenter fra byen. På Officerspladsen foran Aros serverer BKI kaffe fra hele verden, og Aarhus Musikskole leger med samme sted. Desuden kan man rundt om i byen møde dansere i lysende dragter.

Ved Hvide Sande i Vestjylland mødes repræsentanter fra hele Region Midtjylland for med 2017-fondens ord at »sende positiv energi og kulturel medvind« til de to nye kulturhovedstæder. Men man behøver ikke at køre langt for at opleve den afslutning, for den livestreames kl. 17-17.30 på en storskærm på Mellemarmen på havnen – samme sted som ved åbningsfesten.

Her kan man også høre, hvordan den 33-årige aarhusianske digter Mads Mygind har sat ord på Aarhus.

»Jeg har skrevet et fortællende digt, som handler om Aarhus, ikke bare i 2017, men også som by i det hele taget,« fortæller Mads Mygind, der lige nu er i studiet for at skabe hele lyddesignet sammen med en musiker.

»Jeg er selv vokset op her, så jeg kender byen godt. Jeg har ikke lavet en turistguide, men fortæller om, hvad der er af steder her i Aarhus, som betyder noget og har været med til at gøre byen til kulturhovedstad. Der sker så meget i år, men Aarhus er i forvejen en by, der har taget nogle store skridt på kulturområdet.«

En mosaik af ord og billeder

Der er en billedside til oplæsningen, som Mads Mygind har indtalt på forhånd.

»Vi har f.eks. været ude at filme på katedralskolen, et plejehjem og en børnehave, hvor nogle siger nogle få linjer fra mit digt. De billeder bruger vi i en mosaik,« siger han, der selv har været en aktiv bruger af kulturhovedstadsårets mange tilbud.

Det har også Jesper Mardahl fra Promus, et produktionscenter for rytmisk musik. I årets løb har han flere gange givet udtryk for, at man fra 2017-fondens side havde for lidt af »den del af byens dna, som hedder musik.«

Et sammenskudsgilde

»Der manglede et generelt blik på og forståelse for, hvor meget musikken fylder i denne by, og hvor meget den har leveret og til stadighed leverer,« siger han, der nu roser afslutningsfesten.

»Det er et fint initiativ, og der kommer en ny generation af aktører i spil, og det er vigtigt. På den måde får man sendt stafetten videre på en rigtig fin måde.«

Nogle af orkestrene er semiopstået til lejligheden, siger han: »Men det er fint. Det er et stort kollektivt sammenskudsgilde, vi har gang i.

Jesper Mardahl skal ud at være med til festlighederne, og det er ikke bare fordi, han selv er med i nogle af arrangementerne.

»Selvfølgelig skal jeg rundt at høre koncerter. Den slags musik giver en rigtig god mulighed for at sætte den berømte finger på pulsen. Det bliver en rigtig fin dag og nat. Bare giv den gas.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her