*

Favrskov

Frijsenborg fordobler biogassen

Favrskov: Frijsenborg Biogas, der blandt andet kører på kyllingemøg fra godsets kyllingeproduktion, har været i gang i cirka ét år, men allerede nu er der en udbygning på vej til anlægget på Fuglsangsvej 100 øst for Hammel.

Udbygningen indeholder bl.a. en ekstra råvaretank, som vil betyde, at anlægget kan tilføres 24.500 tons ekstra biomasse årligt – næsten en fordobling af den nuværende kapacitet på 26.700 tons.

Udbygningen har været omkring politikerne ad to omgange og igennem en høringsfase, hvor kun én nabo kom med indvendinger. Nu er både forslaget til den aktuelle lokalplan samt tillægget til kommuneplanen endeligt godkendt af byrådet.

Ændringen i lokalplanen strækker sig over et areal på otte hektar og giver Frijsenborg Biogas mulighed for, udover råvaretanken, at opføre en plansilo til græs, halm og majs, en maskinhal og et flis-kedelanlæg. Der er også et potentielt byggefelt til tekniske anlæg.

Hele området indrammes mod syd og vest af en ny jordvold, som skal være 1,5-2,0 meter høj og 6-8 meter bred – for at få anlægget til at falde bedre ind i omgivelserne og skærme indkigget, men også for at sikre den omkringliggende natur ved et eventuelt udslip. Volden beplantes med buske. For foden af volden plantes egetræer, poppel og fuglekirsebær.

Det nuværende anlæg producerer biogas, der svarer til opvarmning af 2.000 husstande. Med den nye tilbygning øges kapaciteten til cirka det dobbelte. Det samme gør antallet af lastbiltransporter til anlægget, der i dag ligger på 7-9 om dagen, men i fremtiden altså bliver 14-19 stk. Frijsenborg Biogas oplyser, at forbrug af diverse biomasser udelukkende er fra egen produktion.

Favrskov Posten
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her