*

Erhverv

Flere flyruter vil øge østjysk vækst

Muligheden for at flyve oftere via Aarhus Lufthavn vil resultere i flere ordrer og flere medarbejdere hos østjyske virksomheder, mener borgmestre og Erhverv Aarhus.

Glade miner på pressemødet i går om SAS’ oprustning. Fra venstre er det Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, formanden for Aarhus Lufthavn, Torben Boldsen, SAS’ koncern direktør, Lars Sandahl Sørensen, og borgmester i Syddjurs Claus Wistoft. Foto: Casper Dalhoff

20 daglige flyvninger mellem Aarhus og København og nye ruter til Oslo, Stockholm og München vil give østjyske virksomheder bedre muligheder for vækst, vurderer direktør Bente Steffensen, Erhverv Aarhus.

»Det er et super skridt i den rigtige retning,« mener hun.

»Det er fantastisk, at der nu kommer hul på bylden med nogle ruter til relevante byer – ikke mindst München, som er et tysk vækstcentrum, der er godt at blive forbundet med. Men også Stockholm og Oslo rummer mange muligheder. Sammen med flere ruter mellem Aarhus og København har vi kun anledning til at glæde os i dag,« fastslår Bente Steffensen.

Hun håber, at SAS’ satsning vil åbne for flere flyruter, og at andre flyselskaber får øjnene op for Aarhus Lufthavn.

Nye flyruter vil styrke østjysk turisme

»Nu skal vi vænne os til at bruge Tirstrup igen og se den som den lufthavn, man flyver fra, og så kommer der nok en ketchup-effekt, som kan danne baggrund for endnu mere på den længere bane,« siger hun.

Et tiltrængt løft

Formand for DI Østjylland, direktør Steen Bødtker, Expedit, mener, at erhvervslivets mangeårige pres for flere flyafgange ud af Aarhus nu begynder at give resultat.

»Det er et tiltrængt løft, som bare gør, at erhvervslivet står bedre rustet. Det er både nemmere for os at komme ud på vores eksportmarkeder, men det er også nemmere at få besøg af vores kunder. SAS kan vel også se, at det er værd at investere nogle kroner i den grøde, som er i det østjyske erhvervsliv,« siger DI-formanden, som nu håber på opbakning til lufthavnen.

»Vi har jo snakket mangt og meget om den lufthavn, og de fleste er vel enige om, at det ikke har så meget med lufthavnens placering at gøre. Det handler om prisen for flybilletter, og at man kan komme nemt til de større byer,« understreger Steen Bødtker.

Den rigtige direktør er en kvinde

SAS vil investere ekstra 150 mio. kr. årligt i tre år – bl.a. i nye fly – på at skabe et bedre netværk fra Aarhus Lufthavn. Flyselskabet anslår, at det vil give omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen allerede det første år. Den øgede trafik vil øge behovet for arbejdskraft i lufthavnen, men også i lokalområdet, vurderer Syddjurs Kommunes borgmester, Claus Wistoft (V).

»Der vil være en afledt effekt for bl.a. underleverandører til lufthavnen, men bedre muligheder for erhvervslivet vil også resultere i flere ansættelser i lokale virksomheder. Sammen med den forventede vækst i turismen kan vi kun sige, at det er en god dag for Østjylland og Syddjurs Kommune,« siger Claus Wistoft.

Høj frekvens

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), glæder sig over de nye ruter og fremgangen på 20 pct. i flyvningerne mellem Aarhus og København til 10 afgange i hver retning.

»Høj frekvens er fuldstændig afgørende for virksomheder, der skal rejse ud og skabe ordrer, men også for at få kunder og forretningspartnere hertil,« fastslår han.

Med de nye ruter til Oslo, Stockholm og München satser VisitAarhus på de næste tre år at fordoble antallet af turister fra nabolandene. Arbejdet går allerede i gang i dag, afslører direktør Peer H. Kristensen.

»Vi skal sørge for at få fyldt de fly – også dem som flyver til Aarhus, og derfor skal vi fredag have et møde med SAS’ markedsføringsafdeling om, hvordan vi sammen styrker markedsføringen af Aarhus i de byer. VisitDenmark har også sagt ja til at bistå med at øge bevidstheden om Aarhus,« afslører han.

Turistdirektøren er meget tilfreds med, at der nu arbejdes positivt fra flere sider på at øge aktiviteten i Aarhus Lufthavn.

»Vi er den eneste second-city, i de lande vi sammenligner os med, der ikke har en velfungerende lufthavn. Det kommer nu, og derfor skal vi også udnytte det momentum ved at udbrede kendskabet til Aarhus og omegn,« fortæller han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her