*

Erhverv

Eksklusiv villa skal igen under hammeren

Ejendommen Marselisvej 4 i Højbjerg er nok en gang begæret på tvangsauktion.

Det kræver et bud på 10.863.527 kr. på ejendommen Marselisvej 4, hvis alle hæftelser skal kunne indfris. Fotos: Tanja Carstens Lund

En villa, som de fleste ejendomsvælgere nok vil beskrive som en eksklusiv ejendom i et af byens mest attraktive kvarterer, er nok en gang begæret under hammeren.

Tirsdag den 26. september skal Retten i Aarhus behandle tvangsauktionen over Marselisvej 4 – en rødstensvilla på 256 kvm med en offentlig ejendomsvurdering på 7.650.000 kr., hvor grunden alene er vurderet til 3,1 mio. kr.

Torsdag vil eventuelt interesserede fra morgenstunden kunne besigtige ejendommen, som er fyldt med herskabelige detaljer. Hoveddøren har således facetslebne ruder, stue har både karnap og åben pejs, mens spisestuen er med sildebensparket og træpaneler.

En hvidmalet trappeopgang fører op til førstesalen, hvor der bl.a. er flere værelser og et badeværelse med både marmorvask og glasmosaikbeklædte vægge, mens tagetagen er indrettet som et atelier. Kælderen indeholder bl.a. motionsrum og kontorer.

Udendørs er ejendommens tidligere garage blevet ombygget til en udestue, mens haven har græsplæner i flere niveauer og bede med stensætninger – delvist omkranset med et hvidt stakit.

Det er advokat Lars Hjortshøj Nielsen, Delacour, og en række andre kreditorer, som har begæret ejendommen på tvangsauktion.

Dårligt vedligeholdt

Villaen har ikke været handlet i mange år.

Det er dog ikke usædvanligt, at ejendomme i det bynære kvarter opnår kvadratmeterpriser på helt op til 60.000 kr., hvilket i det konkrete tilfælde og under normale markedsvilkår ville sende prisen op omkring 15 mio. kr., hvis villaen ellers fremstod velholdt.

Advokaten omtaler i ejendomsbeskrivelsen dog villaen som utilstrækkeligt vedligeholdt, og en køber skal påregne betydelige omkostninger til istandsættelse og vedligeholdelse, fremgår det. Af tingbogen fremgår, at otte kreditorer har penge i klemme.

Det tidligere Dansk Landbrugs Realkreditfond, DLR Kredit, har således et tilgodehavende på 6,7 mio. kr., mens der er ejerpantebreve og yderligere hæftelser på godt 4,1 mio. kr. Det kræver et bud på 10.863.527 kr., hvis alle hæftelser skal kunne indfris.

Advokaten tør dog ikke spå, om villaen kunne opnå så højt et bud – og om auktionen overhovedet bliver gennemført.

Bølge af konkurser

»Der har været berammet auktion over ejendommen flere gange, men de er hver gang blevet afværget tæt op til auktionen. Jeg har fået at vide, at auktionen også denne gang vil blive afværget,« siger Lars Hjortshøj Nielsen.

Villaen på Marselisvej 4 tilhører et anpartsselskab med den tidligere ejer som direktør. Han og hans samlever bor i dag til leje hos selskabet.

Ejendommens beboer har i årtier redet på en bølge af virksomhedskonkurser og ubetalte regninger.

Da beboeren for omkring 15 år siden gik personligt konkurs blev det med en gæld på 9 mio. kr. og uden at efterlade en krone til kreditorerne.

Advokat Lars Hjortshøj Nielsen vil ikke kommentere sagen yderligere med henvisning til sin tavshedspligt.

JP Aarhus har talt med flere af de øvrige kreditorer, men de ønsker ikke at medvirke i denne artikel.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her