*

Erhverv

Flere østjyder er kommet i job – og flere er arbejdsløse

Antallet af beskæftigede er steget, men bl.a. på grund af en ændret visitationspraksis er ledigheden samtidig vokset i Østjylland.

Antallet af personer i arbejde i Østjylland er på et år – fra juni 2016 til juni 2017 – steget med 5.190. Det er en vækst i den samlede arbejdsstyrke på 1,4 pct., oplyser det regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Østjylland.

»Det går fortsat godt med beskæftigelsen i RAR Østjylland,« fastslår formand Jakob Beck Wätjen, RAR Østjylland.

»Der har været en flot vækst på over 5.000 det seneste år. I den forbindelse er det positivt, at 767 flere flygtninge er kommet i job.«

Paradoksalt nok er ledigheden samtidig steget. I juli var der således 18.529 fuldtidsledige i alle østjyske kommuner.

Det er 2.396 flere end på samme tidspunkt året før.

»Det skyldes dels at flere integrationsydelsesmodtagere visiteres som jobparate og dermed tæller med i ledighedstallene. Samtidig har der været en stigende ledighed blandt yngre og nyuddannede akademikere og magistre. For at bidrage til en fremtidig vækst i beskæftigelsen er det vigtigt, at alle aktører på arbejdsmarkedet samarbejder for at give ledige de kompetencer, som virksomhederne efterspørger,« understreger han.

Hos de forsikrede i akasserne er ledigheden i absolutte tal faldet i 8 af 24 a-kasser og mest i 3F, hvor der er 298 færre ledige end i juli 2016. Til gengæld har der været stigende ledighed for magistre med 434, akademikernes ledighed er steget med 425 og lærernes med 170 fuldtidspersoner.

Fleste ledige er 25-29 år

Også flere ikke-forsikrede ledige har stillet sig op i arbejdsløshedskøen, som er vokset med 1.546 personer. Denne stigning er imidlertid også påvirket af de ændrede visitationsregler for integrationsydelsesmodtagere.

Den største ledighed, både for mænd og kvinder, findes i aldersgruppen 25-29 år. Disse grupper har også haft den højeste procentvise vækst i ledighedsprocenten det seneste år med 2,6 procentpoint for mændenes vedkommende og 2,5 procentpoint for kvinderne.

Kvinderne har en lidt højere ledighed end mændene for alle aldersgrupper undtagen de 16-24 årige.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her