*

Kommunalvalg Aarhus
Erhverv

Flere østjyder er kommet i job – og flere er arbejdsløse

Antallet af beskæftigede er steget, men bl.a. på grund af en ændret visitationspraksis er ledigheden samtidig vokset i Østjylland.

Antallet af personer i arbejde i Østjylland er på et år – fra juni 2016 til juni 2017 – steget med 5.190. Det er en vækst i den samlede arbejdsstyrke på 1,4 pct., oplyser det regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Østjylland.

»Det går fortsat godt med beskæftigelsen i RAR Østjylland,« fastslår formand Jakob Beck Wätjen, RAR Østjylland.

»Der har været en flot vækst på over 5.000 det seneste år. I den forbindelse er det positivt, at 767 flere flygtninge er kommet i job.«

Paradoksalt nok er ledigheden samtidig steget. I juli var der således 18.529 fuldtidsledige i alle østjyske kommuner.

Det er 2.396 flere end på samme tidspunkt året før.

»Det skyldes dels at flere integrationsydelsesmodtagere visiteres som jobparate og dermed tæller med i ledighedstallene. Samtidig har der været en stigende ledighed blandt yngre og nyuddannede akademikere og magistre. For at bidrage til en fremtidig vækst i beskæftigelsen er det vigtigt, at alle aktører på arbejdsmarkedet samarbejder for at give ledige de kompetencer, som virksomhederne efterspørger,« understreger han.

Hos de forsikrede i akasserne er ledigheden i absolutte tal faldet i 8 af 24 a-kasser og mest i 3F, hvor der er 298 færre ledige end i juli 2016. Til gengæld har der været stigende ledighed for magistre med 434, akademikernes ledighed er steget med 425 og lærernes med 170 fuldtidspersoner.

Fleste ledige er 25-29 år

Også flere ikke-forsikrede ledige har stillet sig op i arbejdsløshedskøen, som er vokset med 1.546 personer. Denne stigning er imidlertid også påvirket af de ændrede visitationsregler for integrationsydelsesmodtagere.

Den største ledighed, både for mænd og kvinder, findes i aldersgruppen 25-29 år. Disse grupper har også haft den højeste procentvise vækst i ledighedsprocenten det seneste år med 2,6 procentpoint for mændenes vedkommende og 2,5 procentpoint for kvinderne.

Kvinderne har en lidt højere ledighed end mændene for alle aldersgrupper undtagen de 16-24 årige.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Psykiatrien i Risskov og/eller Skejby?

Merete Sørensen, mag.art. et cand.mag. Skovagervej 6B, 8240 Risskov
Det reelle alternativ er ikke enten Risskov eller Skejby, men at vi borgere enten mister eller opnår ejerskab til begge.

Debat: Man får som fortjent. Eller gør man?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum, Aarhus
Karakterer har været diskuteret altid – gives de korrekt, måler de kvalitet, tilgodeser de alle studerende?

Debat: Hvem er de private investorer, der vil bygge en ny lufthavn?

Per Hovgaard, Niels Bohrs Vej 28, Viby J
I mange år er det ikke lykkedes at sætte navne på de private investorer, der angiveligt står klar til at skyde penge i en ny lufthavn til Aarhus. Så spørgsmålet er, hvem disse investorer er?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her