*

Erhverv

Byudvikler vinder hæderspris

Rune Kilden er blevet tildelt Det Gyldne Søm af netværksforeningen Byggesocietets som en anerkendelse af sit arbejde med byudvikling i Aarhus.

Rune Kilden har sat mange fingeraftryk på udviklingen af Aarhus Ø. Det har han vundet en pris for. Foto: Casper Dalhoff

Markante byggerier som Lighthouse, Pakhusene og projekt AARhus i Aarhus Ø samt en forståelse for at skabe liv mellem husene.

Med denne begrundelse blev den aarhusianske byudvikler Rune Kilden torsdag tildelt hædersprisen Det Gyldne Søm af Byggesocietet, en landsdækkende netværksforening med over 1.500 medlemmer fra bygge- og ejendomsbranchen. Det skete på foreningens landsmøde på Godsbanen.

»Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Rune Kildens mangeårige arbejde med byudvikling i Aarhus. Udover ikoniske byggerier som Lighthouse og Pakhusene på Arhus Ø, har han med sin forståelse for at skabe liv mellem husene forvandlet byens havneområde til en attraktiv bydel,« siger Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet i en pressemeddelelse.

Heri fremhæves Rune Kilden for projekt AARhus, der opføres på Ø4 i Aarhus Ø, og som Byggesocietet ser som indbegrebet af hans måde at tænke byudvikling. Udover en ikonisk form, som Bjarke Ingells har slået stregerne til, er byggeriets funktion tænkt med fra begyndelsen. For eksempel skal beboerhuset ses som den forlængede stue, og det beplantede gårdrum og de små badehuse giver udeliv midt i Aarhus, anfører netværksforeningen.

Desuden bliver Rune Kilden rost for at have et fokus på vigtigheden af at skabe liv mellem husene og at have arbejdet med midlertidig udnyttelse af byens rum som et strategisk værktøj til at gøre en ny bydel attraktiv, hvilket foreningen mener er lykkes i Aarhus Ø.

»Aarhus er en by med en nyvunden selvforståelse og en tro på fremtiden, hvor imponerende bygningsværker, betagende arkitektur og et spirende byliv præger bybilledet. Rune Kilden har med sine visioner for udviklingen af Aarhus om nogen været med til at bringe den selvforståelse tilbage,« lyder det fra Tony Christrup.

Se billeder af nyt kæmpe-hotel i Aarhus: Ingels vandt over hotelmilliardær

Prismodtageren understreger, at der bør sættes fokus på, at byudvikling er en holdsport.

»De bedste projekter bliver skabt i samspillet mellem dygtige rådgivere, kommunerne og en bygherre, der sætter det rigtige hold. Derfor er jeg ekstra stolt af at modtage denne pris, der sætter fokus på netop min og mit teams rolle som bygherre i projekterne,« siger han i pressemeddelelsen.

Hædersprisen består udover et gyldent syvtommer søm af en illustration af den britisk kunster Daniel van der Noon, der har skitseret arkitektur og byggeri fra hele Danmark.

Det er 39. gang, at Byggesocietetet uddeler Det Gyldne Søm. I 2012 gik den til det aarhusianske Byggeselskab Olav de Linde, mens Kurt Thorsen blev æret med prisen i 1986.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her