*

Erhverv

Lokale kræfter bliver kaldt ind til Gellerup-ombygning

Byggefirma vil bruge lokale til at mægle mellem beboere og bygherrer.

Lokale kræfter skal med på Gellerup-byggeprojekter. Arkivfoto: Mads Christensen

Beboerne i Gellerupparken har længe måttet døje med byggestøj- og rod pga. byfornyelsen, letbanebyggeriet og flere andre projekter, der skal gøre området i det vestlige Aarhus mere attraktivt. Tidligere på året har beboere f.eks. fået uddelt ørepropper af deres boligadministrationsfirma som undskyldning for støjen.

Nu bliver lokale kræfter kaldt ind, både som arbejdskraft, men også som koordinator mellem de lokale beboere og bygherrerne. Det skriver DR Østjylland.

Ørepropper til alle, der bliver generet af betonbyggeri

Byggefirmaet håber også, at det kan give mere ro på området, når lokale bliver inddraget i de omfattende projekter.

»Hvis vi bare kan få nogle til at tage medejerskab over det, vi skal lave derude, så tror jeg også, at det vil påvirke uromagerne til at opføre sig pænere, end de ellers ville gøre,« siger Claus Lykke, projektleder.

Det er byggefirmaet JCN Byg, der står for projektet, der begynder til august. Firmaet har bl.a. ansat en koordinator med arabisk baggrund, som tidligere har arbejdet som koordinator på lignende projekter. Derudover er der planer om ansættelse af lokale beboere både som lærlinge, men også til opgaver som f.eks. rengøring og opsyn.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Biler
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her