*

Erhverv

Lokale kræfter bliver kaldt ind til Gellerup-ombygning

Byggefirma vil bruge lokale til at mægle mellem beboere og bygherrer.

Lokale kræfter skal med på Gellerup-byggeprojekter. Arkivfoto: Mads Christensen

Beboerne i Gellerupparken har længe måttet døje med byggestøj- og rod pga. byfornyelsen, letbanebyggeriet og flere andre projekter, der skal gøre området i det vestlige Aarhus mere attraktivt. Tidligere på året har beboere f.eks. fået uddelt ørepropper af deres boligadministrationsfirma som undskyldning for støjen.

Nu bliver lokale kræfter kaldt ind, både som arbejdskraft, men også som koordinator mellem de lokale beboere og bygherrerne. Det skriver DR Østjylland.

Ørepropper til alle, der bliver generet af betonbyggeri

Byggefirmaet håber også, at det kan give mere ro på området, når lokale bliver inddraget i de omfattende projekter.

»Hvis vi bare kan få nogle til at tage medejerskab over det, vi skal lave derude, så tror jeg også, at det vil påvirke uromagerne til at opføre sig pænere, end de ellers ville gøre,« siger Claus Lykke, projektleder.

Det er byggefirmaet JCN Byg, der står for projektet, der begynder til august. Firmaet har bl.a. ansat en koordinator med arabisk baggrund, som tidligere har arbejdet som koordinator på lignende projekter. Derudover er der planer om ansættelse af lokale beboere både som lærlinge, men også til opgaver som f.eks. rengøring og opsyn.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her