*

Kommunalvalg Aarhus
Erhverv

Lokale kræfter bliver kaldt ind til Gellerup-ombygning

Byggefirma vil bruge lokale til at mægle mellem beboere og bygherrer.

Lokale kræfter skal med på Gellerup-byggeprojekter. Arkivfoto: Mads Christensen

Beboerne i Gellerupparken har længe måttet døje med byggestøj- og rod pga. byfornyelsen, letbanebyggeriet og flere andre projekter, der skal gøre området i det vestlige Aarhus mere attraktivt. Tidligere på året har beboere f.eks. fået uddelt ørepropper af deres boligadministrationsfirma som undskyldning for støjen.

Nu bliver lokale kræfter kaldt ind, både som arbejdskraft, men også som koordinator mellem de lokale beboere og bygherrerne. Det skriver DR Østjylland.

Ørepropper til alle, der bliver generet af betonbyggeri

Byggefirmaet håber også, at det kan give mere ro på området, når lokale bliver inddraget i de omfattende projekter.

»Hvis vi bare kan få nogle til at tage medejerskab over det, vi skal lave derude, så tror jeg også, at det vil påvirke uromagerne til at opføre sig pænere, end de ellers ville gøre,« siger Claus Lykke, projektleder.

Det er byggefirmaet JCN Byg, der står for projektet, der begynder til august. Firmaet har bl.a. ansat en koordinator med arabisk baggrund, som tidligere har arbejdet som koordinator på lignende projekter. Derudover er der planer om ansættelse af lokale beboere både som lærlinge, men også til opgaver som f.eks. rengøring og opsyn.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her