*

Erhverv

»Arbejdsmarkedet rækker ikke kun til kommunegrænsen«

Samarbejde kommunerne imellem skal skubbe til væksten, lyder det fra arbejdsmarkedsråd.

Kommunerne skal sætte gang i uddannelse og tværkommunalt samarbejde for at skabe større vækst, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

De østjyske virksomheder vokser og ledigheden er lav, men det betyder også, at borgerne fortsat skal uddannes og opkvalificeres for at niveauet kan holdes oppe, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland, RAR i en pressemeddelelse.

»Vi har en meget positiv situation på det østjyske arbejdsmarked netop nu, men hvis vi ikke sørger for, at virksomhederne har tilgang til den nødvendige og ikke mindst kvalificerede arbejdskraft, kan det blive en stopklods for udviklingen,« siger Jakob Beck Wätjen, formand for RAR Østjylland.

Flere østjyder er i arbejde

Senest har de østjyske kommuner indgået et samarbejde på tværs af kommunegrænserne, om bl.a. rekruttering. Det betyder bl.a. at serviceniveauet skal være det samme, om man er i Aarhus eller Silkeborg. Det er formanden for RAR Østjylland positivt stemt for:

»Det er meget positivt tiltag, kommunerne her har taget. Det er den helt rigtige vej at gå. Arbejdsmarkedet rækker nemlig ikke kun til kommunegrænsen, det er regionalt og mange pendler uden for kommunegrænserne, når de tager på arbejde,« siger Jakob Beck Wätjen.

Særligt i Aarhus bliver der ved med at være nye jobs. De seneste tal fra RAR Østjylland viser bl.a., at stigningen er størst i Aarhus Kommune ud af de østjyske kommuner, hvor der er 2.527 flere i job end i november 2015.

Over 5.000 nye job i Østjylland

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Usikkerhed på atypisk jobmarked
Camilla Gregersen, formand Dansk Magisterforening
Stærke forskningsmiljøer bidrager med flere arbejdspladser herhjemme og udvikler Danmark som videnssamfund.
Debat: Vabler på hænderne
Hans Elfelt Bonnesen, Birkerød
Med vantro følger man de seneste dages presseomtale vedrørende østeuropæiske arbejderes indtog på det danske arbejdsmarked.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vi vil leve op til vores værdier i hjemmeplejen

Kirsten Høgh Obling, viceområdechef Område Midt, Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune
Når vi er sammen med ældre borgere i hjemmeplejen i Aarhus, handler det for os om de tre værdier troværdighed, respekt og engagement.

Debat: Uddan flere læger

Nicolaj Bang, gruppeformand for De Konservative i Region Midtjylland, Hovedgaden 24, Brabrand
Lægemanglen er massiv og stigende. Længe har vi manglet psykiatere, men nu meldes det, at to af tre lægepraksisser ikke modtager nye patienter.

Debat: Besparelser på børnechecken rammer foreninger

Rabih Azad-Ahmad, spidskandidat for Det Radikale Venstre Aarhus og kulturrådmand
Der er ingen tvivl om, at regeringens forslag om at spare på børnechecken vil ramme børn fra familier med smalle pengepunge.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her