*

Erhverv

»Arbejdsmarkedet rækker ikke kun til kommunegrænsen«

Samarbejde kommunerne imellem skal skubbe til væksten, lyder det fra arbejdsmarkedsråd.

Kommunerne skal sætte gang i uddannelse og tværkommunalt samarbejde for at skabe større vækst, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

De østjyske virksomheder vokser og ledigheden er lav, men det betyder også, at borgerne fortsat skal uddannes og opkvalificeres for at niveauet kan holdes oppe, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland, RAR i en pressemeddelelse.

»Vi har en meget positiv situation på det østjyske arbejdsmarked netop nu, men hvis vi ikke sørger for, at virksomhederne har tilgang til den nødvendige og ikke mindst kvalificerede arbejdskraft, kan det blive en stopklods for udviklingen,« siger Jakob Beck Wätjen, formand for RAR Østjylland.

Flere østjyder er i arbejde

Senest har de østjyske kommuner indgået et samarbejde på tværs af kommunegrænserne, om bl.a. rekruttering. Det betyder bl.a. at serviceniveauet skal være det samme, om man er i Aarhus eller Silkeborg. Det er formanden for RAR Østjylland positivt stemt for:

»Det er meget positivt tiltag, kommunerne her har taget. Det er den helt rigtige vej at gå. Arbejdsmarkedet rækker nemlig ikke kun til kommunegrænsen, det er regionalt og mange pendler uden for kommunegrænserne, når de tager på arbejde,« siger Jakob Beck Wätjen.

Særligt i Aarhus bliver der ved med at være nye jobs. De seneste tal fra RAR Østjylland viser bl.a., at stigningen er størst i Aarhus Kommune ud af de østjyske kommuner, hvor der er 2.527 flere i job end i november 2015.

Over 5.000 nye job i Østjylland

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her