*

Erhverv

Kommunale chefer ville omgå egne regler for at undgå genansættelse

Eksperter og fagforening sender hård kritik mod Aarhus Kommune efter nye afsløringer.

Flere højtstående medarbejdere i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune har i en række interne mails diskuteret, hvordan de kunne fyre en medarbejder og i strid med egne regler undgå genansættelser ved at omgå kommunens omplaceringspolitik.

Det viser en række interne mails, som JP Aarhus er i besiddelse af.

De hemmeligholdte mails er sendt mellem fem højtstående medarbejdere i den kommunale afdeling, heriblandt den nu bortviste chef Claus Pedersen og afdelingens anlægschef Trine Buus Karlsen, og viser, at de kommunale chefer ved en planlagt fyring ville undgå at skulle genansætte to sekretærer, der kort forinden var blevet fyret.

Ikke i ”good standing” hos HK

Ifølge Aarhus Kommunes såkaldte omplaceringspolitik skal medarbejdere, der er blevet fyret på grund af besparelser, tilbydes et job, hvis der opstår en ledig stilling.

Men dokumenterne viser, at bl.a. afdelingens anlægschef Trine Buus Karlsen har bedt sine chefkolleger om at overveje, hvordan de i strid med reglerne kunne undgå det scenarie:

»Vi er bange for, at de skal tilbydes stillingen. Hvorledes kommer vi ud over dem, vi kan selvfølgelig godt tage dem til samtale (ingen problem), men vi kan vel ikke blive presset til at ansætte dem,« skriver anlægschefen bl.a. i en mail dateret den 11. marts 2016.

I et svar skriver en personalekonsulent i afdelingen, at hun har forhørt sig hos den øverste HR-chef i Teknik og Miljø, Hanne Thalund:

»Hanne (Thalund, red.) beder om, at I er yderst varsomme omkring den del med ikke at ansætte enten (en af de to sekretærer, red.) i den stilling, der øjensynlig bliver ledig,« lyder det bl.a. i mailen, hvori personalekonsulenten også skriver, at afdelingen ikke er »i ”good standing” hos HK«.

Ekspert: Det ser alvorligt ud

Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker hos Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, vurderer, at de interne mails strider imod kommunens regler.

»Det ligner umiddelbart en total omgåelse af kommunens egen politik om netop at tilbyde genansættelse, således at de tidligere medarbejdere kan søge den ledige stilling,« siger han.

Kommunal anlægschef ville sætte medarbejdere »op mod hinanden«

Hos fagforeningen HK Kommunal Østjylland, som repræsenterer flere ansatte i den kommunale afdeling, mener formand Hans-Henrik Hansen, at de interne mails viser, at kommunen både har brudt omplaceringspolitikken og den aftalte overenskomst.

Dokumenterne viser også, at anlægschef Trine Buus Karlsen i en mail til Claus Pedersen har beskrevet, at hun fik sat to medarbejdere »op mod hinanden«, og at det betød, at den ene medarbejder valgte at flytte afdeling.

Ifølge Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet, er ordlyden i mailen alvorlig.

»Det er overhovedet ikke i overenstemmelse med god ledelsesskik,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her