*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Kommunalvalg Aarhus
Erhverv

Kommunale chefer ville omgå egne regler for at undgå genansættelse

Eksperter og fagforening sender hård kritik mod Aarhus Kommune efter nye afsløringer.

Flere højtstående medarbejdere i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune har i en række interne mails diskuteret, hvordan de kunne fyre en medarbejder og i strid med egne regler undgå genansættelser ved at omgå kommunens omplaceringspolitik.

Det viser en række interne mails, som JP Aarhus er i besiddelse af.

De hemmeligholdte mails er sendt mellem fem højtstående medarbejdere i den kommunale afdeling, heriblandt den nu bortviste chef Claus Pedersen og afdelingens anlægschef Trine Buus Karlsen, og viser, at de kommunale chefer ved en planlagt fyring ville undgå at skulle genansætte to sekretærer, der kort forinden var blevet fyret.

Ikke i ”good standing” hos HK

Ifølge Aarhus Kommunes såkaldte omplaceringspolitik skal medarbejdere, der er blevet fyret på grund af besparelser, tilbydes et job, hvis der opstår en ledig stilling.

Men dokumenterne viser, at bl.a. afdelingens anlægschef Trine Buus Karlsen har bedt sine chefkolleger om at overveje, hvordan de i strid med reglerne kunne undgå det scenarie:

»Vi er bange for, at de skal tilbydes stillingen. Hvorledes kommer vi ud over dem, vi kan selvfølgelig godt tage dem til samtale (ingen problem), men vi kan vel ikke blive presset til at ansætte dem,« skriver anlægschefen bl.a. i en mail dateret den 11. marts 2016.

I et svar skriver en personalekonsulent i afdelingen, at hun har forhørt sig hos den øverste HR-chef i Teknik og Miljø, Hanne Thalund:

»Hanne (Thalund, red.) beder om, at I er yderst varsomme omkring den del med ikke at ansætte enten (en af de to sekretærer, red.) i den stilling, der øjensynlig bliver ledig,« lyder det bl.a. i mailen, hvori personalekonsulenten også skriver, at afdelingen ikke er »i ”good standing” hos HK«.

Ekspert: Det ser alvorligt ud

Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker hos Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, vurderer, at de interne mails strider imod kommunens regler.

»Det ligner umiddelbart en total omgåelse af kommunens egen politik om netop at tilbyde genansættelse, således at de tidligere medarbejdere kan søge den ledige stilling,« siger han.

Kommunal anlægschef ville sætte medarbejdere »op mod hinanden«

Hos fagforeningen HK Kommunal Østjylland, som repræsenterer flere ansatte i den kommunale afdeling, mener formand Hans-Henrik Hansen, at de interne mails viser, at kommunen både har brudt omplaceringspolitikken og den aftalte overenskomst.

Dokumenterne viser også, at anlægschef Trine Buus Karlsen i en mail til Claus Pedersen har beskrevet, at hun fik sat to medarbejdere »op mod hinanden«, og at det betød, at den ene medarbejder valgte at flytte afdeling.

Ifølge Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet, er ordlyden i mailen alvorlig.

»Det er overhovedet ikke i overenstemmelse med god ledelsesskik,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

De overraskende byrådsdebutanter

Anders Winnerskjold (S), Liv Gro Jensen (AL), Mette Bjerre (SF) og Eva Borch Mejnertz (R) er alle debutanter og overraskede, da de personlige stemmetal onsdag aften blev offentliggjort.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce
De overraskende byrådsdebutanter
Anders Winnerskjold (S), Liv Gro Jensen (AL), Mette Bjerre (SF) og Eva Borch Mejnertz (R) er alle debutanter og overraskede, da de personlige stemmetal onsdag aften blev offentliggjort. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her