*

Kommunalvalg Aarhus
Erhverv

Aarhusianerne får flere biler

De seneste 10 år er andelen af biler steget med 27,8 pct.

De seneste ti år er der kommet flest biler til Aarhus af de østjyske kommuner. Der er i alt 27,8 pct. flere personbiler end i 2007. Arkivfoto

Aarhusianerne er nogle af dem, der har anskaffet sig flest biler de seneste ti år. Det skriver Århus Stiftstidende.

I 2017 var der 108.000 biler i Aarhus, hvilket var 23.000 biler mere end i 2007. Det svarer til en stigning på 27,8 pct. ifølge tal fra Danmarks Statistik. 

Dermed ligger Aarhus højere end både nabokommunerne, men også i forhold til hele Danmark i stigningen i personbiler. Siden 2007 var der i resten af Østjylland kommet 25 pct. flere biler til og på landsplan lå stigningen på 21 pct.

Østjyske folketingspolitikere: Få nu udvidet E45

Stigningen i personbiler skyldes bl.a., at det er blevet mere normalt og muligt for flere i Aarhus at købe biler.

»I Aarhus har der været en markant prisudvikling på ejendomme. Det gør, at mennesker, der bosætter sig her, har en højere indkomst end gennemsnittet. Så hvis de synes, at det er nødvendigt og bekvemt at have en bil, så køber de bil nummer to. Ja, sommetider bil nummer tre, hvis de har børn over 18 boende hjemme. I dag er der jo gymnasier, hvor det kan være svært at finde en parkeringsplads,« siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef for økonomisk, politisk sekretariat i Forenede Danske Motorejere (FDM) til Århus Stiftstidende.

Og bilerne bliver også brugt lystigt til at pendle. Ifølge en analyse fra Business Region Aarhus pendler i alt 245.318 indbyggere i Aarhus. Norddjurs, Syddjurs, Odder, Favrskov og Skanderborg til og fra Arbejde.

Flere bilister vælger Molslinjen

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hvem er de private investorer, der vil bygge en ny lufthavn?

Per Hovgaard, Niels Bohrs Vej 28, Viby J
I mange år er det ikke lykkedes at sætte navne på de private investorer, der angiveligt står klar til at skyde penge i en ny lufthavn til Aarhus. Så spørgsmålet er, hvem disse investorer er?

Debat: »Glas og beton ældes ikke med ynde«

Henrik Dahlin, stud.theol., Carl Holst-Knudsens Vej 2, Aarhus C

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her