*

Erhverv

Northside sælger billetter uden nat-tilladelse

De billige early bird-billetter til næste års Northside-festival er sat til salg, men Aarhus Kommune har endnu ikke givet tilladelse til at spille om natten.

Knap var Northside-festivalen overstået, før billetterne til næste års udgave blev sat til salg.

Det viser sig nu, at Northside har været vel hurtigt ude, idet den endnu ikke har fået lov til at afvikle festivalen torsdag den 7. juni til lørdag den 9. juni 2018 – alle dage kl. ca. 12.30-02.30.

»Aarhus Kommune har ikke givet tilladelse til ovenstående spilletider, men har modtaget en ansøgning herom den 25. maj,« siger civilingeniør Carsten Ryom, Teknik og Miljø, som står for at godkende støjforholdene ved koncerterne.

Carsten Ryom fortæller, at han har afventet erfaringerne fra dette års festival, hvor der var blevet givet dispensation til, at Radiohead kunne spille søndag til kl. 01.30.

»Jeg vil derfor gerne først evaluere dette og se, hvad der kommer af henvendelser, før der tages stilling til det sene sluttidspunkt torsdag,« siger embedsmanden, der ikke vil kommentere, at festivalen allerede har sat billetter til salg.

Han understreger, at Northside har fået at vide, at selv om festivalen ønsker at rykke en dag, så den foregår torsdag-lørdag i stedet for fredag-søndag, så kan der også blive givet lov til koncerter om torsdagen frem til kl. 24, da det ligger inden for de sædvanlige retningslinjer.

»Kan det virkelig være rigtigt, at man må spille så høj musik?«

Skal koncerterne foregå efter midnat, kræver det en dispensation fra det politiske eventforum, hvori borgmesteren, kulturrådmanden og den tekniske rådmand sidder. En sådan dispensation fik festivalen i år.

John Fogde, talsmand for Northside, siger:

»Vi har fået en tilladelse til at holde festivalen torsdag, fredag og lørdag, men vi er ikke færdige med at diskutere med kommunen, hvor længe vi må spille efter kl. 24 de tre dage. Derfor mener vi, at det er fair nok, at vi allerede nu sælger billetter, for det er ligesom sidste år, at vi ikke har meldt ud, hvem der spiller hvornår. Men vi ved, at de får en festival, som vi kan stå inde for.«

Hellere en fed torsdag end en flad søndag

Aarhus Kommune har fået syv klager over støj fra Northside, som ifølge klagerne spiller for højt og slutter for sent, oplyser Carsten Ryom. Antallet af klager er på niveau med tidligere år, og ifølge de lydmålinger, som er foretaget, har festivalen holdt sig indenfor den tilladte støjgrænse, oplyser Carsten Ryom.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her