*

Erhverv

Northside sælger billetter uden nat-tilladelse

De billige early bird-billetter til næste års Northside-festival er sat til salg, men Aarhus Kommune har endnu ikke givet tilladelse til at spille om natten.

Knap var Northside-festivalen overstået, før billetterne til næste års udgave blev sat til salg.

Det viser sig nu, at Northside har været vel hurtigt ude, idet den endnu ikke har fået lov til at afvikle festivalen torsdag den 7. juni til lørdag den 9. juni 2018 – alle dage kl. ca. 12.30-02.30.

»Aarhus Kommune har ikke givet tilladelse til ovenstående spilletider, men har modtaget en ansøgning herom den 25. maj,« siger civilingeniør Carsten Ryom, Teknik og Miljø, som står for at godkende støjforholdene ved koncerterne.

Carsten Ryom fortæller, at han har afventet erfaringerne fra dette års festival, hvor der var blevet givet dispensation til, at Radiohead kunne spille søndag til kl. 01.30.

»Jeg vil derfor gerne først evaluere dette og se, hvad der kommer af henvendelser, før der tages stilling til det sene sluttidspunkt torsdag,« siger embedsmanden, der ikke vil kommentere, at festivalen allerede har sat billetter til salg.

Han understreger, at Northside har fået at vide, at selv om festivalen ønsker at rykke en dag, så den foregår torsdag-lørdag i stedet for fredag-søndag, så kan der også blive givet lov til koncerter om torsdagen frem til kl. 24, da det ligger inden for de sædvanlige retningslinjer.

»Kan det virkelig være rigtigt, at man må spille så høj musik?«

Skal koncerterne foregå efter midnat, kræver det en dispensation fra det politiske eventforum, hvori borgmesteren, kulturrådmanden og den tekniske rådmand sidder. En sådan dispensation fik festivalen i år.

John Fogde, talsmand for Northside, siger:

»Vi har fået en tilladelse til at holde festivalen torsdag, fredag og lørdag, men vi er ikke færdige med at diskutere med kommunen, hvor længe vi må spille efter kl. 24 de tre dage. Derfor mener vi, at det er fair nok, at vi allerede nu sælger billetter, for det er ligesom sidste år, at vi ikke har meldt ud, hvem der spiller hvornår. Men vi ved, at de får en festival, som vi kan stå inde for.«

Hellere en fed torsdag end en flad søndag

Aarhus Kommune har fået syv klager over støj fra Northside, som ifølge klagerne spiller for højt og slutter for sent, oplyser Carsten Ryom. Antallet af klager er på niveau med tidligere år, og ifølge de lydmålinger, som er foretaget, har festivalen holdt sig indenfor den tilladte støjgrænse, oplyser Carsten Ryom.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Hovedfejlen ved DR er ikke en for høj licens

Ole Hyltoft, forfatter, fhv. bestyrelsesmedlem i DR
Fejlene ved DR er for meget popunderholdning, mangel på klassisk dannelse, og at medarbejderne ikke repræsenterer danskernes politiske forskellighed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her