*

Erhverv

Hellere en fed torsdag end en flad søndag

Northside udskifter søndag med torsdag for at sælge flere øl, spare på musikbudgettet og undgå en flad søndag.

Der kan spares penge på musikbudgettet og omsættes mere i barerne.

Det er to af forklaringerne på, hvorfor Northside næste år vælger at holde festival torsdag-lørdag frem for fredag-søndag, som det hidtil har været tilfældet.

I 2016 flyttede søsterfestivalen Tinderbox i Odense væk fra søndag, og det gav gode erfaringer, skriver Northside-direktør Flemming Myllerup i et ansøgningsbrev til Aarhus Kommune:

»Vi oplevede tre dage med højintens energi fra publikum og ikke en lidt flad søndag, som vi har oplevet en del år på Northside.«

Direktøren konstaterer videre, at flytningen giver mere publikum på pladsen alle dage og dermed mere omsætning i barerne, ligesom festivalen ikke skal programmere ”tungt” om søndagen, og dermed kan der forventeligt spares nogle penge i musikbudgettet.

Brag om lørdagen

Derudover oplyser Flemming Myllerup, at festivalen med en flytning undgår at ramle sammen med Aarhus City Halvmarathon, der afvikles søndag.

John Fogde, talsmand for Northside, supplerer:

»Folk vil hellere tage fri op til en weekend end efter en weekend, og tidligere har vi oplevet, at folk har slappet meget af om søndagen og er gået tidligt hjem – det skete så ikke i år på grund af søndagens koncert med Radiohead – men det vil vi gerne undgå fremover. Det er den samme erfaring, vi har gjort på Tinderbox, hvor gæsterne har sat pris på, at der bliver lukket med et brag om lørdagen, og så kan de holde fri om søndagen,« siger han.

Om det også er nemmere at booke de store musiknavne på en torsdag frem for en søndag, må vise sig.

»Det kunne man forestille sig, men det ved jeg ikke konkret,« siger John Fogde.

Bøvl for kunder

I år og tidligere har Northside fået lov til at afspærre Søren Frichs Vej og Lokesvej under festivalen.

»Kan det virkelig være rigtigt, at man må spille så høj musik?«

Det har bl.a. fået Åbyhøj Autoteknik til at holde lukket om fredagen, da det giver bøvl for kunder.

Selv om det ikke passer indehaver Jesper Sønderby »specielt godt«, at festivalen vil tage endnu en hverdag i brug, er det ikke noget, han vil gøre det store ud af, da mange af kunderne har aftalte tider og kan få lov til at køre igennem afspærringerne.

Søndag på Smukfest

Roskilde Festival valgte også i 2015 at droppe søndagen, så festivalen nu starter onsdag og slutter lørdag.

Smukfest har fortsat søndagen med, men kun med musik på Bøgescenerne, og i 2014 valgte festivalen i øvrigt at give gratis øl om søndagen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her