*

Erhverv

P-kaos på Northside: Nul bøder

Ingen p-vagter på arbejde under Northside, til trods for hærværk og ulovligt parkerede biler.

Da Justin Bieber for nylig gæstede Aarhus, havde kommunens cityassistenter travlt og udskrev i alt 377 p-afgifter. Men da 40.000 festivalgæster festede løs på Northside fra fredag til søndag, udstedte Aarhus Kommunes cityassitenter ikke en eneste p-afgift.

Det undrer Claus Andersen, der hele weekenden ikke kunne komme til og fra sit hus, da ulovligt parkerede biler spærrede hans indkørsel.

»Det undrer mig, når jeg kan læse, at der er blevet udstedt 377 p-afgifter til Justin Bieber-koncerten, og jeg ikke så en eneste parkeringsvagt til Northside. Så bliver jeg en lille smule krænket på min retsfølelse,« siger Claus Andersen, hvis bil fik en bule af en anden bil i parkeringskaosset.

Ifølge Joshua Krogager, teamleder for parkering, havde kommunen ikke prioriteret Northside, da de ikke tidligere har oplevet parkeringsproblemer på festivalen.

»Det er ikke et område, der er blevet prioriteret specielt, da der de seneste år aldrig har været parkeringsproblemer på Northside, siden størstedelen af gæsterne ikke benytter bil, men kommer gående eller er på cykel,« siger Joshua Krogager, der oplyser, at kommunen ikke har modtaget nogen klager om parkering.

Flere henvendelser

Hos Northside er meldingen en anden. Talsmand John Fogde fortæller, at festivalen siden mandag har modtaget flere henvendelser fra vrede beboere, der i løbet af weekenden har oplevet ulovligt parkerede biler på villaveje nær koncertpladsen.

»Vi har fået henvendelser fra folk, der bor i området, der har været meget trætte af den måde, vores gæster har parkeret på. Det har været mails fra folk, der har været irriterede over, at biler har holdt ulovligt parkerede i eller foran beboernes indkørsler. Vi har også fået enkelte henvendelser omkring hærværk på parkerede biler,« siger John Fogde, der dog ikke vil udtale sig om, hvorvidt flere cityassistenter er løsningen næste år.

Rekordmange gæster gav p-problemer på Northside

»Det er en sag mellem beboerne og kommunen. Vi laver vores arrangement og har ikke nogen indflydelse på antallet af parkeringsvagter. Når det er sagt, har vi en interesse i at være til så lidt gene for beboerne i området som overhovedet muligt. Og hvis de føler, at der har været en underbemanding derude med for lidt kontrol, er deres frustration også vores, så rækken af klager er ikke optimal. Jeg havde håbet, at vi stod her efter festivalen uden problemer i området. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at der er folk, der har været generet af vores gæster,« siger John Fogde.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Hovedfejlen ved DR er ikke en for høj licens

Ole Hyltoft, forfatter, fhv. bestyrelsesmedlem i DR
Fejlene ved DR er for meget popunderholdning, mangel på klassisk dannelse, og at medarbejderne ikke repræsenterer danskernes politiske forskellighed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her