*

Erhverv

P-kaos på Northside: Nul bøder

Ingen p-vagter på arbejde under Northside, til trods for hærværk og ulovligt parkerede biler.

Da Justin Bieber for nylig gæstede Aarhus, havde kommunens cityassistenter travlt og udskrev i alt 377 p-afgifter. Men da 40.000 festivalgæster festede løs på Northside fra fredag til søndag, udstedte Aarhus Kommunes cityassitenter ikke en eneste p-afgift.

Det undrer Claus Andersen, der hele weekenden ikke kunne komme til og fra sit hus, da ulovligt parkerede biler spærrede hans indkørsel.

»Det undrer mig, når jeg kan læse, at der er blevet udstedt 377 p-afgifter til Justin Bieber-koncerten, og jeg ikke så en eneste parkeringsvagt til Northside. Så bliver jeg en lille smule krænket på min retsfølelse,« siger Claus Andersen, hvis bil fik en bule af en anden bil i parkeringskaosset.

Ifølge Joshua Krogager, teamleder for parkering, havde kommunen ikke prioriteret Northside, da de ikke tidligere har oplevet parkeringsproblemer på festivalen.

»Det er ikke et område, der er blevet prioriteret specielt, da der de seneste år aldrig har været parkeringsproblemer på Northside, siden størstedelen af gæsterne ikke benytter bil, men kommer gående eller er på cykel,« siger Joshua Krogager, der oplyser, at kommunen ikke har modtaget nogen klager om parkering.

Flere henvendelser

Hos Northside er meldingen en anden. Talsmand John Fogde fortæller, at festivalen siden mandag har modtaget flere henvendelser fra vrede beboere, der i løbet af weekenden har oplevet ulovligt parkerede biler på villaveje nær koncertpladsen.

»Vi har fået henvendelser fra folk, der bor i området, der har været meget trætte af den måde, vores gæster har parkeret på. Det har været mails fra folk, der har været irriterede over, at biler har holdt ulovligt parkerede i eller foran beboernes indkørsler. Vi har også fået enkelte henvendelser omkring hærværk på parkerede biler,« siger John Fogde, der dog ikke vil udtale sig om, hvorvidt flere cityassistenter er løsningen næste år.

Rekordmange gæster gav p-problemer på Northside

»Det er en sag mellem beboerne og kommunen. Vi laver vores arrangement og har ikke nogen indflydelse på antallet af parkeringsvagter. Når det er sagt, har vi en interesse i at være til så lidt gene for beboerne i området som overhovedet muligt. Og hvis de føler, at der har været en underbemanding derude med for lidt kontrol, er deres frustration også vores, så rækken af klager er ikke optimal. Jeg havde håbet, at vi stod her efter festivalen uden problemer i området. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at der er folk, der har været generet af vores gæster,« siger John Fogde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal gå forrest i kampen mod psykiske lidelser

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
Flere og flere unge aarhusianere rammes af psykiske lidelser som stress og angst.

Debat: Hvornår er det fondssvindel?

Per Hovgaard
Det er et brud på min retsbevidsthed, hvis Erhvervsstyrelsen slipper af sted med at give grønt lys til, at Aarhus 2017 kan modtage 24,8 mio. kr. fra en fond, som er oprettet af Aarhus Kommune.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her