*

Erhverv

Holch Poulsen-selskab går ind i Latinerforeningen

Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsens selskab Byliv har købt massivt op af ejendomme i Latinerkvarteret. Nu har Byliv meldt sig ind i Latinerforeningen. Bestyrelsen har »taget ja-hatten på«.

Foto: Tanja Carstens Lund

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller, har gennem sit selskab Byliv opkøbt 15 ejendomme og ejerlejligheder primært i Volden i det aarhusianske latinerkvarter.

Nu har Byliv meldt sig ind i Latinerforeningen, der er en sammenslutning af 75 forretningsdrivende i kvarteret.

»Vi blev kontaktet af gadeforeningen, som præsenterede os for det arbejde, de gør, og de aktiviteter, de er med til at stable på benene. Normalt er det jo de enkelte butikker, der er medlemmer af gadeforeninger, og ikke ejendomsejerne. Men i dette tilfælde, hvor vi er så stærkt repræsenteret i området, syntes vi, det var naturligt at gå ind og støtte det liv, de forsøger at skabe i området,« siger en talsperson fra Byliv pr. mail til JP Aarhus.

Latinerfestival: Hipsterbingo, gratis morgenbord og croquistegning - men ingen tilbud i butikkerne

Trine Jessen, der sidder i bestyrelsen for Latinerforeningen, vælger at se positivt på Bestseller-milliardærens indmelding.

Afventende holdning

»Vi har taget ja-hatten på. Vi kan lige så godt få det bedste ud af det. De har meldt sig ind i foreningen, og vi pusler lidt med et større kunstevent, som de måske kan se fornuft i at samarbejde omkring,« siger Trine Jessen.

Der er en afventende holdning hos andre forretningsdrivende i kvarteret.

»Den gode side er, at Byliv kan gå ind med penge og sponsorere events eller andet hernede. Den dårlige side er, at det er en meget stor medspiller, så man skal ikke lade sig forføre. Han skal ikke kunne købe folks accept,« siger Iben Leth, indehaver af Caroll & Carmen i Volden.

Hun mener, at de forretningsdrivende har grund til at frygte huslejestigninger, fordi Anders Holch Povlsen nu ejer størstedelen af bygningerne i Volden.

»Bygherrer har andre dagsordner end os. Byliv har investeret kraftigt hernede, og ser man på udviklingen i andre byer, handler det om at kunne få en højere husleje. Anders Holch Povlsen er finansmand, ikke byplanlægger. Det skal man huske,« siger Iben Leth.

Hun ser frem til næste udspil fra Byliv.

»Det er bedst at få en konkret renovering at diskutere ud fra – også om, hvad renoveringerne kommer til at koste i huslejestigninger. Det er godt, at der er kommet en debat i gang, så tingene ikke sker i det skjulte.«

På lørdag afholder Latinerforeningen sin årlige Latinerfestival med arrangementer i kvarteret. Åbningen sker på Pustervig Torv kl. 11, men der er gratis morgenbord for alle i Graven fra kl. 9.30.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her