*

Erhverv

Boligforening opruster mod kriminelle

Brabrand Boligforening vil sætte lejere på gaden, hvis de dømmes for alvorlig kriminalitet.

Medarbejdere i Brabrand Boligforening har været til møde med politiet, der har rådgivet om, hvordan de skal agere under konflikten mellem bandegrupperingerne i Aarhus Vest. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Brabrand Boligforening er klar til at sætte bandemedlemmer ud af deres lejlighed, hvis de bliver dømt for alvorlig kriminalitet i området, siger direktør Keld Laursen.

Beboerne i Gellerup og Bispehaven er utrygge efter den seneste tids bandekonflikter og skyderier, hvor københavnerbanden Loyal to Familia tilsyneladende forsøger at etablere sig.

»Der bor mange børnefamilier, og jeg tror, at alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt,« siger Keld Laursen til DR.

Alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt.
Keld Laursen, direktør, Brabrand Boligforening

Boligdirektøren var selv til stede under en demonstration sidste tirsdag med 200-300 beboere for at vise, at kvarteret står sammen mod bandekriminalitet. En demonstration der måtte opløses af politiet på grund af en skudepisode i området.

»Det er et fuldstændigt grotesk paradoks og uacceptabelt, at man ikke kan gennemføre en fredelig demonstration, uden at den stoppes på grund af et skyderi,« siger Keld Laursen til DR.

»Det er et vidnesbyrd om, at bandekonflikten på en helt uantagelig måde påvirker livet i det boligområde.

I den nuværende optrappede situation betragter Keld Laursen konflikten som en politiopgave.

Til møde med politiet

Boligforeningens medarbejdere har været til møde med politiet, der har rådgivet dem om, hvordan de skal agere under konflikten, og boligforeningen har fjernet bandegrafitti og muligt kasteskyts. Men på længere sigt kan bandemedlemmer regne med at blive ramt af et andet våben. De og deres familier kan blive sat ud af deres bolig.

»Hvis der er et retsgrundlag for det, så kan vi sætte beboere ud, hvis de har begået alvorlig kriminalitet i vores boligområde. Det er et redskab, vi agter at bruge, hvis det bliver aktuelt,« siger direktøren.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her