*

Erhverv

Boligforening opruster mod kriminelle

Brabrand Boligforening vil sætte lejere på gaden, hvis de dømmes for alvorlig kriminalitet.

Medarbejdere i Brabrand Boligforening har været til møde med politiet, der har rådgivet om, hvordan de skal agere under konflikten mellem bandegrupperingerne i Aarhus Vest. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Brabrand Boligforening er klar til at sætte bandemedlemmer ud af deres lejlighed, hvis de bliver dømt for alvorlig kriminalitet i området, siger direktør Keld Laursen.

Beboerne i Gellerup og Bispehaven er utrygge efter den seneste tids bandekonflikter og skyderier, hvor københavnerbanden Loyal to Familia tilsyneladende forsøger at etablere sig.

»Der bor mange børnefamilier, og jeg tror, at alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt,« siger Keld Laursen til DR.

Alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt.
Keld Laursen, direktør, Brabrand Boligforening

Boligdirektøren var selv til stede under en demonstration sidste tirsdag med 200-300 beboere for at vise, at kvarteret står sammen mod bandekriminalitet. En demonstration der måtte opløses af politiet på grund af en skudepisode i området.

»Det er et fuldstændigt grotesk paradoks og uacceptabelt, at man ikke kan gennemføre en fredelig demonstration, uden at den stoppes på grund af et skyderi,« siger Keld Laursen til DR.

»Det er et vidnesbyrd om, at bandekonflikten på en helt uantagelig måde påvirker livet i det boligområde.

I den nuværende optrappede situation betragter Keld Laursen konflikten som en politiopgave.

Til møde med politiet

Boligforeningens medarbejdere har været til møde med politiet, der har rådgivet dem om, hvordan de skal agere under konflikten, og boligforeningen har fjernet bandegrafitti og muligt kasteskyts. Men på længere sigt kan bandemedlemmer regne med at blive ramt af et andet våben. De og deres familier kan blive sat ud af deres bolig.

»Hvis der er et retsgrundlag for det, så kan vi sætte beboere ud, hvis de har begået alvorlig kriminalitet i vores boligområde. Det er et redskab, vi agter at bruge, hvis det bliver aktuelt,« siger direktøren.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal gå forrest i kampen mod psykiske lidelser

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
Flere og flere unge aarhusianere rammes af psykiske lidelser som stress og angst.

Debat: Hvornår er det fondssvindel?

Per Hovgaard
Det er et brud på min retsbevidsthed, hvis Erhvervsstyrelsen slipper af sted med at give grønt lys til, at Aarhus 2017 kan modtage 24,8 mio. kr. fra en fond, som er oprettet af Aarhus Kommune.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her