*

Erhverv

Lugt og støj lukker burgerrestaurant

Murphy's Burgerjoint på Nørregade forventer igen at kunne åbne ved udgangen af maj.

Murphy’s Burger Joint har brugt udstyr fra de tidligere lokaler på Nørregade, men det har ikke været tilstrækkeligt i den nye restaurant. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Burgerbaren Murphy's Burgerjoint på Nørregade i Aarhus er blevet lukket efter et strakspåbud fra Aarhus Kommunes Center for Miljø og Energi. Det er efter adskillige klager over lugt, støj og efter flere kommunale tilsyn, at kommunen har valgt at udstede et strakspåbud til restauranten. 

Murphy's Burgerjoint har på Facebook lagt et brev ud fra kommunen, der forklarer årsagen til lukningen:

I brevet står bl.a. at »der var væsentlige lugt- og støjgener i lejligheden« om en lejlighed på etagen over restauranten, som blev påvirket af madlavningen i Murphy's Burgerjoint. Ifølge Aarhus Kommune har flere andre naboer klaget over gener fra restauranten.

Ifølge brevet har Murphy's Burgerjoint den 8. maj kontaktet en ventilationsmand, der skal løse lugtproblemerne, men inden det er kommet i stand, har kommunen valgt at lukke restauranten.

Restauranten flyttede tidligere i år til nye lokaler på samme vej, og i den forbindelse har den taget det samme udstyr med sig, men det har vist sig ikke at passe til det udsugningssystem, der er i lokalerne.

De nye burgerbarer har indtaget byen

»Det er fair, at vi må lukke for at løse problemet. Det kan jo ikke passe, at vi skal udsætte andre i området for det her. Men vi har ikke kendt det fulde omfang, fordi beboerne aldrig har henvendt sig direkte til os. I starten troede vi, at problemet lå i, at der ikke har været en forretning i lokalerne i to år, og naboerne bare ikke var vant til lyd derindefra,« siger Omar Oskarsson, ejer af Murphy's Burgerjoint.

Ejendomsadministrationsfirmaet, hvor både Murphy's Burgerjoint og beboerne på 1. sal lejer sig ind, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Murphy's Burgerjoint forventer endnu engang at kunne åbne ved udgangen af maj.

Burgerglad brandmand fik afværget brand i populær burgerbar

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
I Dublin sprænger kunstnerne rammen
Kunstneriske eksperimenter er en del af oplevelsen i den irske hovedstad, Dublin. Besøg Projects Arts Centre, hvor U2 spillede før deres gennembrud, få indblik i forfatteren James Joyces liv, kig ind i en rekonstruktion af maleren Francis Bacons atelier og vær en del af publikum, når friske nybrud finder sted. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her